No SSO cookie

Hennessey Venom GT este cel mai rapid din lume

voteaza
(5/ 1)
Hennessey Venom GT este cel mai rapid din lume
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Hennessey Venom GT este, in mod oficial, cea mai rapida masina de serie din lume, record mondial omologat de Guiness Book of Records.

 
 

Hennessey Venom GT, bolidul de 1244 CP, a stabilit un nou record mondial, fiind cea mai rapida masina din lume, provenita din productia de serie, masurata fiind acceleratia 0-300 km/h.

Sub supravegherea specialistilor de la Guiness Book of Records, a oficialilor de la VBox, masina legala pentru condusul pe strazile publice, a parcurs doua tururi de pista in directii opuse, in decurs de o ora, tururi cronometrate si validate de sstemul VBox 3i GPS, la Ellington Airport, Houston, Texas.

In primul tur, masina construita pe platforma Lotus Elise, insa cu o motorizare puternic refacuta, provenita de la un Corvette ZR1, de 6,2 litri, V8, la care s-au adaugat sisteme twin-turbo, a inregistrat un timp ce 13,18 secunde, avand un mic ajutor de la vant, care a batut din spatele masinii, cu o viteza de 4 km/h. In cel de al doilea tur, cand vantul a batut in directia opusa directiei de mers, cu o viteza de 9,7 km/h, masna a inregistrat 14,08 secunde.

Media celor doua tururi de circuit, ambele de la 0 la 300 km/h, a fost de 13,63 secunde, aceasta asigurand modelului Venom GT titlul de record mondial.

Si cu toate ca cei de la Guiness Book of Records omologheaza numai recorduri calculate in kilometri pe ora, cei de la Hennessey au mai inregistrat un recod, neoficial, tot cde acceleratie, 0-200 mile pe ora (321,8 km/h), care apartinea Koenigsegg Agera R, cu timpul de 17,68 secunde. Pentru comparatie, hypercarul Bugatti Veyron Super Sport, care are 1200 CP, are nevoie pentru acelasi sprint, de 7,7 secunde in plus fata de Venom GT.


Venom GT, care costa 1,2 milioane $, este motorizat, asa cum am scris si mai sus, de un LS9 provenit de la Corvette, care are acum 7,0 litri, twin-turbo, V8, care produce 1244 CP si un cuplu motor de 1564,19 Nm, totul pentru o greutate care se reduce la 1244 kg.
Hennessey are in plan productia a 24 de unitati Venom GT, din care o treme a fost deja vanduta anticipat.

Pentru edificare, alaturi de galeria foto, Masini.ro va ofera si doua videoclipuri de la stabilirea recordului mondial al Venom GT.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4122 :: 17.82MB