No SSO cookie

Guvernul SUA ofera concesii camionetelor celor 3 mari producatori de la Detroit

voteaza
(0/ 0)
Guvernul SUA ofera concesii camionetelor celor 3 mari producatori de la  Detroit
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Administratia Obama incerca sa imbunatateasca standardele de consum de carburant.

 
 

Potrivit unui raport publicat in The Wall Street Journal, guvernul american este dispus sa permita producatorilor auto sa obtina reducerea  pe viitor a consumului de combustibil  la camionete si SUV-uri,  intr-un ritm mai lent decat la turisme.

In schimb, administratia Obama vrea să ajunga la un acord saptamana viitoare, care va permite guvernului sa imbunatateasca standardele de consum de la 6.6 l/100 km cat este tinta actuala pana in 2016 la 4.2 l/100 km pana in 2025, atat pentru autoturisme cat si pentru autoutilitare, lasand producatorilor auto o perioada mai lunga de timp pentru a aduce camioanele mari, camionetele si SUV-urile la noile standarde de consum.

Acesta este un pas inapoi pentru administratie, care in primavara anului trecut a dorit sa impuna un standard de consum de combustibil de 3,9 l/100 km, dar care a intampinat o puternica opozitie din partea producatorilor auto ca GM si Chrysler.

In vederea atingerii obiectivelor sale, administratia  este dispusa sa lase ca consumul de carburant pentru autoutilitare sa fie imbunatatit  cu  3,5% anual, ceea ce este cu 1,5% mai putin decat rata anuala impusa la autoturisme.

Totusi, totul depinde de cei 3 mari de la Detroit (GM, Chrysler si Ford), care  in ciuda progreselor facute de producatorii straini precum Toyota, inca domina piata pe segmentul de camionete cu modele precum Ford F-Series si seria Ram.

Pe de altă parte, producatorii auto japonezi si coreeni, care stau mai bine decat rivalii lor din SUA pe segmentul SUV, cu vehicule precum Toyota RAV-4, s-au plans oficialilor guvernamentali ca normele propuse ofera un avantaj incorect constructorilor de automobile din SUA.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1992 :: 17.79MB