No SSO cookie

GPS-ul, motiv de proces in SUA

voteaza
(0/ 0)
GPS-ul, motiv de proces in SUA
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Curtea Suprema  SUA a decis: Oamenii legii nu pot instala GPS de supraveghere pe masini decat cu mandat

 
 

Intr-o decizie unanima, Curtea Suprema din Statele Unite a decis ca agentiile ce aplica legea nu se pot atasa un sistem de pozitionare globala (GPS) pe un vehicul fara a obtine un mandat mai intai.

Instanta a respins cererea Departamentului de Justitie care pretindea ca nu trebuie sa aiba permisiunea sa monteze un GPS pe un Jeep Grand Cherokee detinut de sotia lui Antoine Jones, proprietar al unui club de noapte din Washington, DC si suspect de trafic de droguri, care a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Agentii guvernului ar fi obtinut un mandat, dar au instalat aparatul la 10 zile dupa expirarea termenului limita. Pe parcursul a patru saptamani in care au urmarit vehiculul, au colectat peste 2.000 de pagini de date si chiar au trebuit sa inlocuiasca in secret bateria GPS-ul atunci cand masina a fost parcata in Maryland.

Un judecator districtual federal a fost initial de acord cu Departamentul de Justitie, spunand ca "o persoana care calatoreste intr-un automobil pe drumurile publice nu trebuie sa se astepte la intimitate in miscarile sale."

Curtea de Apel SUA nu a fost insa de acord. In ciuda argumentului ca atasarea unui dispozitiv de urmarire a fost, in esenta, ca si cum ar fi avut agenti sub acoperire sau ofiteri de politie care sa urmareasca fizic vehiculul, Curtea Suprema a hotarat ca o astfel de actiune  constituie o incalcare a Amendamentului al patrulea.

Toti opt membri ai Curtii au fost de aceeasi parere. "Guvernul a ocupat fizic  proprietatea privata in scopul obtinerii de informatii".

Potrivit expertilor juridici, hotararea stabileste un precedent si este de asteptat sa ridice multe semne de intrebare in viitor cu privire la statutul soferilor si a vehiculelor lor.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2689 :: 22.17MB