No SSO cookie

GM promite ca vom avea masini autonome pana la sfarsitul deceniului

voteaza
(0/ 0)
GM promite ca vom avea masini autonome pana la sfarsitul deceniului
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

General Motors declara ca masinile semi-automate pana in 2015 vor deveni automate pana la sfarsitul deceniului.

 
 

Constructorii de automobile sunt hotarati sa-i scoata pe soferi din calcul, atunci cand vine vorba de condus.

Dupa VW si BMW, General Motors este cea mai recenta companie care se alatura pionierilor vehiculelor autonome.

Alan Taub, vice-presedinte cercetare si dezvoltare la nivel mondial GM, spune ca pe masinile care se vor putea partial conduce singure pana in 2015,  pana la sfarsitul acestui deceniu se vor monta sisteme mai sofisticate care le va permite sa fie pe deplin autonome.

"Tehnologiile care sunt in curs de dezvoltare vor oferi un plus de confort prin preluarea atributiilor de conducere, partial sau complet", a mai declarat Taub in timpul Intelligent Transport Systems World Congress din Orlando, duminica trecuta.

General Motors utilizeaza deja sisteme avansate cum ar fi senzori, radare, GPS si camere video care  furnizeaza informatii atat soferului cat si computerului masinii.  Hartile "Inteligente" vor permite computerului sa preia conducerea, in timp ce soferul devine doar un simplu pasager.

Taub a subliniat ca siguranta este principalul motiv pentru care au fost dezvoltate aceste tehnologii. Viitoarele generatii de sisteme de siguranta vor elimina accidentele, reusind sa depisteze inaintea soferului o situatie periculoasa.

GM dezvolta aceste tehnologii din  2007, cand a dezvoltat, in colaborare cu Universitatea Carnegie Mellon, un Chevrolet Tahoe autonom, care a castigat DARPA Urban Challenge, un test de 60 de mile care implica concentrare in trafic, parcare si  atentie in intersectii.

Probabil ca in viitor, copii nostri se vor urca la volan, dar nu pentru a conduce, ci doar pentru a porni masina si a da comanda pentru destinatie.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1865 :: 17.78MB