No SSO cookie

GM face publice imbunatatirile aduse modelului Chevrolet Volt

voteaza
(0/ 0)
GM face publice imbunatatirile aduse modelului Chevrolet Volt
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

GM aduce imbunatatiri structurii autovehiculului Chevrolet Volt si sistemului de racire a bateriei pentru a obtine o performanta mai buna a bateriei dupa producerea unei coliziuni grave.

 
 

General Motors anunta astazi imbunatatirile aduse structurii autovehiculului si sistemului de racire a bateriei pentru Chevrolet Volt, acestea avand rolul de a preveni un incendiu de natura electrica la baterie, la cateva zile sau saptamani de la producerea unei coliziuni grave.

Imbunatatirile vin in urma unei evaluari preliminare a  Administratiei Nationale a Sigurantei Traficului pe Autostrada care a analizat autovehiculul post-accident, dupa producerea unei coliziuni grave.

Pe data de 25 noiembrie 2011, Administratia Nationala a Sigurantei Traficului pe Autostrada a initiat o evaluare preliminara in urma unui test de impact cu o baterie care a provocat un incendiu electric la sase zile dupa coliziune.  Testul a fost realizat in vederea reproducerii scurgerilor de lichid de racire care au avut loc ca urmare a efectuarii testului de impact complet in luna mai a anului trecut ce a avut ca rezultat un incendiu electric la trei saptamani dupa incident.

Modelul Volt a fost declarat una dintre cele mai bune alegeri in materie de siguranta de catre Institutului de Asigurari pentru Siguranta pe Autostrazi si a castigat numeroase premii pentru siguranta, de la cele mai importante organizatii de specialitate.

Pana la finele anului 2011, detinatorii de autovehicule Volt au parcurs aproape 20 de milioane de mile fara sa inregistreze nici macar un incident similar rezultatelor inregistrate in cadrul testelor initiate de Administratia Nationala a Sigurantei Traficului pe Autostrada in luna mai sau noiembrie.

„Modelul Volt a oferit intotdeauna o siguranta sporita in timpul conducerii.   Acum, vom depune eforturi suplimentare pentru a asigura linistea sufleteasca a clientilor nostri in zilele si saptamanile de dupa o coliziune grava”, a declarat Mary Barra, vicepresedinte senior al departamentului global de dezvoltare a produselor in cadrul GM.

GM va initia un program in domeniul satisfactiei clientilor pentru a proteja suplimentar bateria Volt impotriva producerii unui incendiu electric ce ar putea surveni la cateva zile sau saptamani de la impactul lateral grav.  Modificarile vor consta in: consolidarea unei anumite parti a structurii de siguranta a autovehiculului Volt pentru a spori nivelul de protectie a bateriei in eventualitatea producerii unei coliziuni laterale grave; montarea unui senzor in rezervorul sistemului de racire a bateriei pentru a monitoriza nivelurile lichidului de racire; echiparea rezervorului sistemului de racire a bateriei cu un suport de siguranta pentru a ajuta la prevenirea supraalimentarii cu lichid de racire.

GM a efectuat patru teste de coliziune in perioada 9 si 21 decembrie pentru a testa imbunatatirile aduse modelului Volt. Rezultatele au fost cele scontate. Nu a existat nicio intruziune in pachetul de baterii si nicio o scurgere a lichidului de racire in nicunul din aceste teste.

„Aceste imbunatatiri si modificari vor raspunde preocuparilor legate de reactia bateriei dupa accidente deosebit de grave”, a declarat Barra.  „Bateria Volt si proprietatile chimice ale celulelor acesteia nu au suferit nicio schimbare ca urmare a acestor initiative. Am testat sistemul bateriei modelului Volt pe parcursul a mai bine de 285.000 de ore de functionare sau 25 de ani.  Suntem la fel de increzatori ca intotdeauna ca designul celulelor se numara printre cele mai sigure de pe piata.”

Cumparatorii modelului Volt vor fi anuntati individual de indata ce modificarile vor putea fi disponibile pentru autovehiculele lor. Imbunatatirile sunt incluse in cadrul procesului de productie al modelului Volt, ce va fi reluat in aceasta luna.

Modificarile si imbunatatirile vor fi valabile pentru toate modelele Volt, inclusiv pentru cele vandute in Europa.  Programul european de evaluare a autovehiculelor noi (EuroNCAP) i-a acordat modelului Chevrolet Volt 5 stele in urma testelor de siguranta.

„In prezent, ne-am indreptat atentia asupra unui singur lucru: sa facem ceea ce este mai bine pentru clientii nostri”, a declarat Mark Reuss, presedintele GM America de Nord.  „Ne vom respecta angajamentul asumat de a ne asigura ca toti clientii nostri vor fi incantati de achizitia lor.”

Tehnologiile de electrificare a autovehiculelor sunt importante pentru viitorul industriei auto, motiv pentru care GM isi va insusi in continuare rolul de lider pentru a ajuta Asociatia inginerilor auto sa elaboreze standarde care vor ajuta firmele de tractare, cimitirele auto si centrele de reciclare in vederea manipularii adecvate a componentelor electrice ale autovehiculelor.   GM va ajuta si la elaborarea de materiale educative avand ca tema noile tehnologii.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2489 :: 22.18MB