No SSO cookie

Geneva Peview: Renault Captur, conceptul care seamana cu Juke

voteaza
(0/ 0)
Geneva Peview: Renault Captur, conceptul care seamana cu Juke
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Renault va prezenta la Salonul International Auto de la Geneva, conceptul Captur, un crossover decapotabil care inglobeaza un nou limbaj stilistic.

 
 
Astazi, Renault a oferit primele date oficiale despre conceptul Captur, purtatorul noului limbaj stilistic al firmei franceze, preluat de la conceptul DeZir. Renault Captur este un crossover de mici dimensiuni, care dispune de un hardtop, adica plafon realizat din material solid, complet detasabil. Renault Captur va avea premiera mondiala oficiala la Salonul International Auto de la Geneva, editia 81, din martie 2011.


Oficialii francezi au declarat ca designul conceptului Captur a fost in mare parte inspirat de catre atleti si sporturile radicale, de unde si elementele stilistice care fac trimitere la echipamentul sportiv, cum ar fi castile, manusile si alte elemente de protectie.


Captur are dimensiunile apropiate de ale altui model din alianta, Nissan Juke. Caroseria este realizata din fibra de carbon si vine cu un hardtop complet detasabil, ceea ce permite transformarea masinii, dintr-un coupe intr-un crossover decapotabil. Alte elemente deosebite sunt portierele tip aripa de fluture si rotile supradimensionate, cu jante de 22 inci, prezentate intr-un contrast tonal alb-negru.


Interiorul, care pastreaza aceeasi nota coloristica si futurista, poate primi patru pasageri, care se pot bucura de o lumina ambientala fluorescenta provenita de la o sursa constanta si permanenta. Acest artificiu asigura habitaclului o nota calda si primitoare, dar degaja si un anume dinamism, aparte.


Motorizarea conceptului Captur este un 1.6 litri twin-turbo diesel, in fapt tot un motor la stadiul de concept, care ofera 160 CP si care are la baza un alt motor de generatie noua, Energy dCi, 130 CP, care este preconizat sa inlocuiasca actualul 1,9 dCi. Motorul este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj EDC si potrivit declaratilor oficialilor Renault, combinatia asigura emisii de COS reduse la numai 99 g/km.


Renault Captur beneficiaza, de asemenea, de numeroase tehnologii avangardiste, printre care se numara si RX2, noul diferential autoblocant mecanic si Visio-System cu o camera video montata in partea superioara a parbrizului, cu scopul de a oferi informatii si asistenta soferului.


Corvin (Cristian Szilvassy)


 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3780 :: 17.8MB