No SSO cookie

Geneva LIVE: Versiunea de productie Opel Ampera, lansata oficial

voteaza
(0/ 0)
Geneva LIVE: Versiunea de productie Opel Ampera, lansata oficial
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Dupa exact doi ani de la anuntarea conceptului, Opel Ampera isi face mult-asteptatul debut la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Desi informatiile tehnice sunt cunoscute de destul de mult timp, o noutate o reprezinta faptul ca masina va fi vanduta la acelasi pret pe intreg Batranul Continent, si anume, 42.900 euro.

 
 



Este adevarat, in unele tari pretul final al masinii va fi cu mult mai scazut datorita programelor de incurajare a clientilor de a cumpara masini ecologice sau al subventiilor guvernamentale. Astfel, in Germania, versiunea de productie Opel Ampera va costa doar 36.050 euro. Merita de asemenea amintit faptul ca germanii se lauda ca au primit deja peste 3.000 de pre-comenzi pentru Ampera, majoritatea clientilor fiind din mediul corporatist. Inceperea productiei este programata pentru jumatatea acestui an, primele exemplare urmand sa ajunga la clienti in toamna.

Ampera
va oferi clientilor posibilitatea de a alege intre 4 moduri de functionare ale sistemului hibrid, permitandu-le astfel sa maximizeze utilizarea energiei stocate in baterii. Modul "normal" este cel mai potrivit pentru utilizarea cotidiana, in timp ce modul "Sport" va permite ca sofatul sa fie mai distractiv si mai palpitant (a nu se citi periculos, speram), in dauna rezervelor de energie.


Modul "mountain" optimizeaza sistemul hibrid pentru urcarile si coborarile asociate unei escapade la munte si, in sfarsit, modul "City" permite utilizarea la maximum a facilitatilor de franare regenerativa si foloseste motorul pe benzina pentru a mentine bateria cat mai incarcata posibil.


De asemenea, la salon oficialii Opel au anuntat ca pentru baterie va fi oferita o perioada de garantie de opt ani si ca nu va fi oferit un sistem leasing pentru achizitionarea separata a ansamblului electric - masura ce ar determina o scadere a pretului de achizitie al masinii, pe care alti producatori de automobile hibride sunt dispusi sa o puna la dispozitia clientilor.

Desi suntem convinsi ca stiti deja aceste lucruri iata, foarte pe scurt, cateva date incrise pe fisa tehnica a lui Opel Ampera:
- Autonomie: intre 40 si 80 km cu motorul electric, extinsa la 500 km odata ce motorul pe benzina de 1,4 litri intra in actiune si incepe sa incarce bateria lithiu-ion de 16kWh.
- Putere totala: 111 kW (150 CP)
- Cuplu-maxim: 370 Nm
- 0-100 km/h: 9 secunde
- Viteza maxima: 161 km/h

Cristian Iovitu

content channel

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.5479 :: 17.82MB