No SSO cookie

Geneva LIVE: Smart forspeed Concept

voteaza
(0/ 0)
Geneva LIVE: Smart forspeed Concept
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Isi mai aduce cineva aminte de Smart Crossblade? Daca da, veti recunoaste cateva dintre ideile companiei germane de acum aproape 10 ani. Daca nu, veti face doar cunostinta cu Smart forspeed Concept, prezentat in premiera la Geneva 2011.

 
 


In 2002, Smart avea idei... aaa... destepte. De aceea, pe langa fortwo, la acea vreme era prezentat Crossblade, un roadster fara acoperis si fara portiere, o masina extrem de potrivita pentru o lume in care nu ploua niciodata, soselele sunt precum gresia din hol, iar temperatura iti permite sa nu ai nici o haina groasa in sifonier. Deci, nicaieri prin Europa, daramite in Romania.


Ei bine, lucrurile au evoluat putin, asa ca Smart forspeed 2011 are portiere, acoperis decapotabil textil. Daca deja va inchipuiti cum va fi la vara, la mare, in ea, aflati ca din pacate, masina va ramane un concept. Da, forma farurilor va fi cea pe care o veti regasi la viitoarele Smart fortwo si forfour, prin 2014, dar restul cam este rezervat vizitatorilor salonului elvetian.

La un asa nume, te-ai astepta ca forspeed sa aiba sub capota macar un V8 acolo, chit ca nu ar mai ramane loc pentru altceva in masina. O noua surpriza insa, conceptul este dotat cu un motor electric, de 40 CP (plus un boost de 7 CP), toata aceasta putere fiind extrasa dintr-o baterie cu o capacitate de 15 kWh si transmisa catre puntea spate.

Fiind in principal destinat traficului urban, viteza maxima a lui forspeed este de 120 km/h (obtinuta doar cu aportul boosterului), in timp ce 0-60 km/h se realizeaza in 5,5 secunde. Cu o singura incarcare a bateriei, conceptul are o autonomie de 135 km, iar doar 45 de minute sunt suficiente pentru a reumple 80% din capacitatea acesteia, chiar si de la o priza obisnuita de 220 V.

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2118 :: 22.11MB