No SSO cookie

Geneva LIVE: BMW Vision ConnectedDrive Concept

voteaza
(0/ 0)
Geneva LIVE: BMW Vision ConnectedDrive Concept
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Este in regula, puteti sa inchideti gura acum. Respirati adanc, tocmai ati facut cunostinta cu BMW Vision ConnectedDrive Concept, prezentat de bavarezi in premiera mondiala la salonul de la Geneva. Reactia e normala si, ca sa va treziti de-a binelea, va spunem si ca BMW VCD va ramane ceea ce arata si numele: un concept.

 
 

Este, pe de alta parte, posibil ca unele elemente de design exterior sa se regaseasca pe viitoarele generatii BMW, in masura in care ele vor fi considerate suficient de rentabile pentru a fi produse. Ce este insa BMW VCD?


Ei bine, este mai usor sa va spunem ce nu este. Din pacate, spre deosebire de ceea ce a fost aproape intotdeauna “Vision” la BMW (adica o masina de serie aproape gata, ascunsa sub un “ambalaj” de salon), VCD nu se va regasi intr-un model de sosea. Este, mai degraba, o reprezentare vizuala a cum cred bavarezii ca va arata viitorul automobilului peste, sa spunem, 20 de ani. Un concept ce ar vrea sa ne faca sa intelegem modul in care masina, omul si mediul sunt, sau vor fi, interconectati.

Practic, BMW VCD Concept evalueaza in permanenta mediul inconjurator prin intermediul unor senzori amplasati cam peste tot, in timp ce antenele montate in locul oglinzilor laterale transmit si primesc tone de informatii prin legatura directa la satelit. Apoi, pe un head-up display sunt afisate toate aceste date, convertite intr-un “video” 3D in timp real. Un aspect interesant este ca imaginile sunt afisate, in functie de prioritate, fie in foreground, fie in background.

In plus, pasagerul (VCD are doar doua locuri) joaca un rol activ, el avand acces online permanent la o serie de date (GPS, harti meteo etc), informatii pe care le poate comunica soferului.

Cristian Iovitu


 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2364 :: 22.17MB