No SSO cookie

Geneva 2013: Volkswagen Golf GTI

voteaza
(5/ 1)
Geneva 2013: Volkswagen Golf GTI
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

A saptea generatie Golf GTI a fost lansata la Geneva Motor Show.

 
 

Presa americana citeaza astazi: "Noua generatie Golf VII nici nu a fost inca lansata aici in Statele Unite ina la Geneva am pus deja ochii pe GTI, varianta mai fierbinte a hatchback-ului." Asadar, Volkswagen a prezentat oficial versiunea GTI a celei de a saptea generatii Golf.

Insa marea noutate adusa de noul GTI este ca, pentru prima data in istoria marcii, Volkswagen ofera doua variante de putere pentru GTI, ambele desavarsite din briliantul motor in patru cilindri, 2.0 litri turbo, alimemntat prin sistemul de injectie directa, care ofera 220 CP pentru versiunea de baza si 230 CP pentru versiunea GTI Performance, care are in plus si un diferential blocabil pentru puntea fata.

Transmisiile oferite sunt cea standard, manuala cu sase trepte si cea automata, cu dublu ambreiaj, tot cu sase rapoarte.

Volkswagwen afirma ca versiunea de 230 CP si cutie manuala atinge 0-100 km/h in 6,4 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h, ceea ce reprezinta un salt oarecum considerabil fata de versiunea actuala Golf GTI care dispune de 210 CP si atinge 100 km/h in 6,9 secunde, la o viteza maxima de 240 km/h.

Diferentele de ordin optic dintre versiunea de baza Golf si GTI sunt greu de observat, deoarece constructorul german a urmat o linie evolutionara extrem de conservatoare. Astfel, Golf GTI primeste grila fata caracteristica cu design in forma de fagure, incadrata cu un chenar rosu, care la aceasta generatie se prelungeste si in zona farurilor, lampi spate fumurii cu lumini LED, eleron, evacuari duble, praguri laterale sport, difuzor spate si un set de jante din aliaj, cu dimensiunea de 17", la care se potrivesc anvelope 225/45.

Aceeasi filozofie se regaseste si la interior, unde scaunele sport sunt imbracate in material textil clasic, din tartan, volan cu partea inferioara plata, plansa de bord neagra si lumini ambientale de culoare rosie.

In Germania, lista de pre-comenzi se deschide in data de 5 martie, adica in aceeasi zi in care modelul a fost lansat oficial la Geneva Motor show, cu preturi care incep de la 28.350 €.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4458 :: 22.2MB