No SSO cookie

Geneva 2013: Chevrolet Spark EV

voteaza
(5/ 1)
Geneva 2013: Chevrolet Spark EV
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Spark EV - vedeta mărcii Chevrolet la Salonul Auto de la Geneva

 
 

După prezentarea autovehiculului electric Spark în cadrul Salonului Auto Internaţional de la Los Angeles de anul trecut, noul model de mici dimensiuni dezvoltat de Chevrolet, propulsat de o baterie, este prezentat publicului european în premieră în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Autovehiculul va fi pus în vânzare pe anumite pieţele europene începând cu anul 2014.

Se estimează că modelul Chevrolet Spark EV va stabili noi standarde de performanţă în segmentul autovehiculelor electrice de oraş. Propulsat de cel mai avansat sistem de motor electric şi baterie dezvoltat până în prezent de GM, modelul Spark EV va genera un cuplu instantaneu de 542 Nm şi va dezvolta o putere de 130 cp (100 kW), performanţe asemănătoare autovehiculelor sport.

Accelerând de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 8,5 secunde şi dezvoltând puterea necesară în orice situaţie de conducere, modelul electric Chevrolet de mici dimensiuni pare a fi setat special pentru a oferi o plăcere unică în timpul conducerii. În plus, Spark EV va avea o autonomie extrem de competitivă, datorită căreia autovehiculul de mici dimensiuni are mari şanse să devină unul din cele mai bune modele din clasa sa.

Bateria cu o capacitate de peste 20 kWh a fost proiectată astfel încât să permită atât încărcarea obişnuită la o sursă de curent alternativ (c.a.), cât şi încărcarea rapidă la o sursă de curent continuu (c.c.). Încărcarea rapidă la o sursă de c.c. va permite încărcarea a 80% din capacitatea bateriei în aproximativ 20 de minute. De asemenea, bateria suportă mai multe încărcări rapide la curent continuu pe zi.

Camera video pentru marşarier asistă şoferul în timpul mersului înapoi.  Spark EV va fi echipat cu două ecrane LCD cu diagonală de 7 inch ce pot fi reconfigurate, unul dintre acestea făcând parte din sistemul Chevrolet MyLink. Tehnologia Chevrolet MyLink permite utilizatorilor să-şi conecteze smartphone-urile compatibile la sistemul audio şi ecranul tactil color al acestuia.

Sistemul va fi compatibil cu anumite aplicaţii ce le vor permite utilizatorilor să navigheze cu ajutorul smartphone-urilor personale şi să asculte online posturi radio din întreaga lume.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2841 :: 20.31MB