No SSO cookie

Ford creaza sania lui Mos Craciun

voteaza
(0/ 0)
Ford creaza sania lui Mos Craciun
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Un nou concept verde Ford pe post de sanie pentru Mos Craciun

 
 

Divizia Ford din Marea Britanie a visat la un Craciun verde in acest an, astfel ca designerii companiei si-au lasat programul lor obisnuit pentru a reinventa sania lui Mos Craciun si a o aduce in secolul 21.

Primul lucru pe care il vedem la noul mijloc de transport a lui Mos Craciun este lipsa renilor Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen si Rudolph, fiind inlocuiti cu un motor pe benzina Ford Eco-Boost, de 1.0 litri, cu trei cilindri.

Wraith Paul, designer Ford, explica: "Ei arata dragut, dar echipa de noua reni a lui Mos Craciun creaza 214.670 de tone de emisii de CO2 in fiecare an, asa  ca trebuie facut ceva pentru a-l ajuta pe Mos Craciun sa-si redescopere radacinile ecologice."

Ford spune ca trecerea de la reni la cai-putere va fi benefica, de asemenea, si pentru  buzunarul lui Mos Craciun. Ei au calculat ca pentru a livra jucarii pentru totii copiii, Mos Craciun trebuie sa calatoreasca 200.237.360 km, ceea ce inseamna ca trebuie sa cheltuiasca aprox. 147 milioane euro pentru morcovii cu care-si hraneste renii.

Prin folosirea motorului Ford EcoBoost de 1.0 litri, care ofera un cuplu maxim 123 CP si 170 Nm cuplu, costurile lui Mos Craciun pe combustibil vor fi reduse cu 90 la suta, la doar 14.7 milioane euro.

„Ne gandim deja la a doua generatie a conceptului. Cu tehnologia in curs de dezvoltare, dorim sa creem o versiune cu zero emisii de CO2 pentru sania zilelor noastre”,  a mai spus Wraith.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1989 :: 22.11MB