No SSO cookie

Ford B-Max: De la Radiohead la Vivaldi

voteaza
(0/ 0)
Ford B-Max: De la Radiohead la Vivaldi
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Iata cum a folosit Ford un playlist eclectic pentru a perfectiona sistemul audio al noului B-MAX.

 
 

Fiecare autoturism – ca si fiecare incapere sau sala – poseda calitati acustice unice. Dimensiunea si forma habitaclului, materialele din care sunt alcatuite scaunele sau bordul, raportul dintre sticla si otel – toate acestea afecteaza calitatea sunetului din interiorul unui autoturism nou.

Atunci cand inginerii Ford si-au propus sa regleze un sistem audio perfect pentru acustica noului model B-MAX, acestia au descoperit ca aveau nevoie de un instrument special – playlist-ul perfect.

Radiohead, Black-Eyed Peas, The Eagles si legenda muzicii jazz, John Coltrane si-au dat mana cu compozitori clasici precum Vivaldi sau Carl Orff in playlist-ul modelului B-MAX, in timp ce inginerii utilizau momente-cheie din piesele si compozitiile acestora pentru a regla fin sistemul audio al modelului B-MAX.

Inceputul arhicunoscut al piesei devenita imn a celor de la Eagles, Hotel California, are sunetul „uscat” ideal pentru testarea frecventelor joase, a ambiantei si a tonalitatii, conform spuselor inginerului de sunet din cadrul Ford Europa, Matthias Terstegge. si el ar trebui sa stie cel mai bine. A ascultat piesa respectiva de mii de ori, in timpul dezvoltarii modelului B-MAX si a altor autoturisme Ford.

A ascultat, de asemenea, frecventele joase scurte, dar puternice ale piesei celor de la Black-Eyed Peas, Just Can't Get Enough, pentru a testa difuzoarele pentru frecvente joase de pe modelul B-MAX; regland filtrele de joasa frecventa in amplificator pentru a mentine sunetul de bas puternic si profund fara reverberatii si vibratii ale usilor.

Sunetele de bas sunt distribuite uniform, insa distribuirea frecventelor inalte depinde de pozitia ocupata in autoturism; prin urmare, inginerii au reglat difuzoarele pentru frecvente inalte cu ajutorul concertelor Patru Anotimpuri compuse de Vivaldi si a pieselor lui John Coltrane pentru a asigura un bun echilibru fata/ spate. Viorile energice din Cele patru anotimpuri au reprezentat o adevarata provocare pentru difuzoarele pentru frecvente inalte ale modelului B-MAX. in cazul in care nu sunt reglate corect, sunetul ar putea fi mai degraba asurzitor decat placut.

“Crearea unui sistem audio de inalta performanta implica mult mai mult decat simpla alegere a unui amplificator si a unor difuzoare de calitate,” declara Terstegge, un chitarist a carui pasiune pentru muzica si experienta in domeniul ingineriei electrice l-au condus spre asumarea actualei sale functii. Acesta a alcatuit playlist-ul modelului B-MAX pe baza recomandarilor altor specialisti, utilizand piese din propria colectie sau cantece auzite la radio, ale caror nume si le nota pentru a le folosi ulterior.  

“Fiecare habitaclu are o acustica total diferita, iar un reglaj fin poate afecta in mod semnificativ ceea ce aude soferul,” declara acesta. “Urechea umana poate detecta diferentele subtile dintre sunete si nimic nu poate intrece simpla ascultare a sistemului pentru reglajul final. Piesele pe care le-am folosit ne-au ajutat cu adevarat sa identificam elementele care aveau nevoie de reglaj. insa dupa ce le-am ascultat de mii de ori, nu cred ca mai vreau sa le aud vreodata.”

Noul model Ford B-MAX va fi disponibil cu un sistem audio unic de calitate premium marca Sony. Acesta include opt difuzoare de inalta performanta si un amplificator Sony de 4 x 25 wati. soferii pot selecta muzica din unitatea radio/CD incorporata, care include un sistem Digital Audio Broadcast, sau de pe playerele lor muzicale portabile, conectate via USB sau Bluetooth.

Piesele de top utilizate pentru reglajul fin de catre inginerii de sunet Ford includ urmatoarele melodii:

 

 

Artist

Piesă

Potenţial de reglaj fin

Yello

Oh Yeah

Frecvenţe joase scurte / Voce joasă

Fugees

Nappy Heads

Frecvenţe joase / Frecvenţe medii-joase / Reverberaţii

Talking Heads

Flowers

Frecvenţe joase scurte / Reverberaţii / Distorsiuni la nivelul difuzoarelor pentru frecvenţe joase

Radiohead

Packt Like Sardines

Frecvenţe joase scurte / Reverberaţii / Distorsiuni la nivelul difuzoarelor pentru frecvenţe joase

Peter Gabriel

Growing Up

Frecvenţe joase / Frecvenţe joase scurte / Reverberaţii

Joan Baez

Black-Eyed Peas

Diamonds And Rust

Just Can’t Get Enough

Ambianţă / Frecvenţe înalte / Echilibru tonal

Frecvenţe joase / Frecvenţe joase scurte / Reverberaţii

Mariah Carey

Butterfly

Ambianţă / Frecvenţe înalte / Echilibru tonal

Susanne Vega

Tom's Diner

Focalizare centrală

Jennifer Warnes

Somewhere, Somebody

Focalizare centrală / Frecvenţe medii-joase / Echilibru tonal

Steve Strauss

Mr. Bones

Focalizare centrală / Frecvenţe medii-joase / Echilibru tonal

John Coltrane

My Lazy Bird / My Favorite Things

Frecvenţe înalte / Distorsiuni la nivelul difuzoarelor pentru frecvenţe înalte

Carl Orff

Carmina Burana

Frecvenţe înalte / Distorsiuni la nivelul difuzoarelor pentru frecvenţe înalte / Dinamică

Vivaldi

Cele patru anotimpuri: Vara

Frecvenţe înalte / Distorsiuni la nivelul difuzoarelor pentru frecvenţe înalte / Lăţimea scenei sonore

Eagles

Hotel California Live

Frecvenţe joase / Frecvenţe medii-joase / Ambianţă / Lăţimea scenei sonore / Echilibru tonal

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2350 :: 22.12MB