No SSO cookie

Ford B-MAX a intrat in productie la uzina de la Craiova

voteaza
(0/ 0)
Ford B-MAX a intrat in productie la uzina de la Craiova
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ford a inceput productia de serie a autovehiculelor in Romania. Noul Ford B-MAX este primul produs la fabrica de la Craiova.

 
 

Ford a inceput productia de serie a automobilelor la noua sa fabrica de inalta tehnologie din Craiova, Romania. Ford a confirmat, de asemenea, inceperea demersurilor pentru constructia unui al doilea motor la Craiova – motorul de 1,5 litri pe benzina – ce va intra in productie de serie la inceputul lui 2013.

Ford Motor Company a incepu,t in data de 25 iunie 2012, productia de serie a automobilelor la noua sa fabrica de productie de inalta tehnologie din Craiova, Romania.

Noua fabrica de productie a vehiculelor este rezultatul unei investitii de peste 500 milioane EURO (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. in total, Ford investeste peste 675 milioane EURO (aproape 875 milioane USD) in productia de motoare si vehicule in Romania.

Prima masina care se va construi la Craiova este Ford B-MAX, ingeniosul vehicul monovolum din segmentul B, produs exclusiv in fabrica din Romania.  Ford B-MAX ofera cel mai bun acces din clasa sa in habitaclu datorita caracteristicii sale unice de a integra pilonul central in portierele fata traditionale si clasice si portierele spate glisante, asigurand o deschidere neintrerupta de 1,5 metri ce faciliteaza accesul.   

"Este o zi speciala pentru Ford Motor Company, pentru fabrica noastra din Craiova si pentru Romania", a spus Stephen Odell, presedinte si CEO, Ford Europa.  "Aceasta este o fabrica de inalta tehnologie, unde se construiesc doua dintre cele mai avansate produse ale Ford - Ford B-MAX si Motorul International al Anului 2012, motorul pe benzina EcoBoost de 1,0 litri - la cele mai inalte niveluri de calitate pentru clientii nostri."

Noul B-MAX este de vanzare in Europa spre sfarsitul acestui an si va fi lider de clasa la consumul de combustibil si emisii CO2 in ambele versiuni de motorizare - motorina si benzina.  De exemplu, avand sistemul Ford Auto-Start-Stop ca standard, motorul EcoBoost de 1,0 litri si 120 CP al Ford B-MAX atinge emisii CO2 de 114g/km  si un consum de combustibil de 4,9 l/100 km (57,6 mpg), fiind cu 15 la suta mai economic decat principalii sai competitori.

B-MAX va fi disponibil cu ambele versiuni de 100 CP si 120 CP ale motorului EcoBoost de 1,0 litri, castigator al prestigiosului premiu Motorul International al Anului 2012 acordat la inceputul acestei luni.  Ambele versiuni ale EcoBoost 1,0 litri sunt de asemenea construite la Craiova.  

B-MAX se numara de asemenea printre masinile mici cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din Europa. Este echipat cu Active City Stop, ce poate sesiza o posibila coliziune la viteza mica si actioneaza automat asupra franelor. B-MAX va fi prima masina in Europa ce ofera Ford SYNC cu Emergency Assistance, sistemul avansat de asistenta a soferului, controlat prin voce.

Siguranta este un alt punct forte pentru noul vehicul. Ford se asteapta ca B-MAX sa primeasca un punctaj de cinci stele de la Euro NCAP conform noului si mai exigentului protocol.

"Productia de serie de automobile si motoare la Craiova aduce un nivel nou de productie sofisticata in Europa de Est", a spus John Fleming, vicepresedinte Productie si Forta de munca, Ford Motor Company. "Astazi Craiova este una din cele mai competitive si moderne fabrici de productie in reteaua globala de fabricatie a Ford si, intr-adevar, din industria auto globala, cu facilitati de inalta tehnologie cum este, de exemplu, sectia de vopsitorie de inalta clasa. "

Ford a confirmat, de asemenea, inceperea constructiei unui al doilea motor la Craiova,  motorul de 1,5 litri pe benzina, ce va intra in productie de serie la inceputul anului viitor. Mai multe detalii in aceasta privinta vor fi oferite la o data ulterioara.






 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3511 :: 17.81MB