No SSO cookie

Fondurile de investitii cumpara Saab

voteaza
(0/ 0)
Fondurile de investitii cumpara  Saab
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

O noua gura de oxigen pentru SAAB, care a reusit sa scape de faliment.

 
 

Proprietarul SAAB, Swedish Automobile, care se straduieste sa-si plateasca angajatii si sa reporneasca productia, a declarat ca un fond de investitii va cumpara un numar mare de actiuni.

Producătorul auto suedez a trecut de la o criza de numerar la alta in ultimele luni si a fost nevoit sa oprească productia la fabrica sa din luna aprilie, deoarece furnizorii  au refuzat sa livreze alte  piese  pana cand facturile vechi nu vor fi achitate.

In ultimele luni, SAAB a anuntat noi planuri de finantare cu partenerii din China, in incercarea de a preveni falimentul.

Dar emisiunea de actiuni noi este putin probabil sa rezolve problemele de la SAAB. Aceste actiuni sunt estimate la un pret de aprox. 7 milioare euro.

"Sa presupunem ca ar lua circa 6,5 milioane de euro din aceasta vanzare. Dar ei au nevoie de  cel putin 50 de milioane de euro pentru plata furnizorilor si pentru a reporni productia. Mai au inca multe de facut", a declarat Tom Muller,  analist la Theodoor Gilissen.

Swedish Automobile a declarat ca GEM Global Yield Fund Ltd. va achizitiona aproximativ 5 milioane de actiuni noi, respectiv 17 procente.

Luna trecuta, Saab a reusit sa scape de o cerere de faliment facuta de un furnizor, apoi  a anuntat ca nu a putut sa platească aproape jumatate din forta de munca, deoarece unele dintre fondurile angajate de catre investitori nu au fost platite la timp.

Saptamana trecuta SAAB  a spus ca asteapta sa fie in masura sa plateasca salariile  muncitorilor in aceasta saptamana.
Saab isi continua discutiile pentru a obtine finantare suplimentara pe termen scurt pentru a putea reporni si sustine productia.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2246 :: 22.11MB