No SSO cookie

Dunlop înregistrează succes după succes în campionatele europene de top

voteaza
(0/ 0)
Dunlop înregistrează succes după succes în campionatele europene de top
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Anvelopele Dunlop și-au dovedit valoarea în trei campionate importante de motorsport numai la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie a.c., odată cu câștigarea de către mașini echipate cu Dunlop a primelor etape din noua competiție europeană Le Mans Series (ELMS), din competiția de 6 ore The Le Castellet de la Paul Ricard, și din competiția Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring (VLN) de la Nürburgring Nordschleife.

 
 

În VLN, competiție care a avut loc pe 31 martie, victoria a venit prin echipa BMW care a ‘Müllerizat’ efectiv opoziția cu o combinație explozivă de piloți: Dirk Adorf, Dirk Müller și Jörg Müller, care au dominat cursa pe parcurusul tuturor celor 16 tururi ale competiției de pe temutul circuit Nürburgring Nordschleife.
Dunlop este Partener Tehnic Oficial al BMW Motorsport, iar această victorie este de bun augur pentru cursa de 24 de ore de la Nurburgring ce va avea loc în luna mai a acestui an. Bolidul BMW echipat cu anvelope Dunlop a fost cel mai recent Z4 GT3, care a înlocuit M3-ul care a marcat o victorie decisivă pentru Dunlop și BMW în competiția de 24 de ore de la Nurburgring din sezonul 2010.

În competiția ELMS ce a avut loc la Paul Ricard pe data de 1 aprilie, Nissan-ul Oreca-03 al echipei TDS Racing, pilotat de Maathias Beche și Pierre Thiriet a marcat o victorie importantă în clasamentul general al clasei LMP2. Echipa a obținut victoria la general și victoria pe clasă la un tur distanță de mașina Oreca a echipei Sébastien Loeb Racing, pilotată de Stéphane Sarrazin, Nicolas Minassian și Nicolas Marroc.

La clasa GTE Pro din cursa de la Ricard, JMW Motorsport cu James Walker și Jonny Cocker la volan a câștigat cu peste 1,074 secunde distanță față de Ferrari-ul echipat cu anvelope de la o companie concurentă, după 6 ore de crusă intensă. Ferrari-ul de la echipa JMW are o rezonnanță suplimentară

pentru Dunlop: verisiunea finală a acestei mașini pentru competiția Le Mans 24 de ore va fi stabilită prin intermediul competiției Dunlop Art Car Competition - http://artcar.dunlop.eu/.

Victoriile din VLN și la clasa GT din ELMS au fost obținute la clase și în competiții deschise din punct de vedere al anvelopelor. La clasa LMP2 din competiția ELMS, Dunlop nu a avut rival din punct de vedere al producătorului de anvelope; și aceasta nu prin regulament, ci prin alegerea concurenților.

Pentru a întregi un week-end de succes pentru echipa de dezvoltare Dunlop, anvelopa de 18" Dunlop Sport Maxx BTCC a obținut prima sa victorie în Campionatul Britanic de Turisme ce a avut loc la Brands Hatch. Matt Neal (Honda) și Jason Plato (MG) au câștigat pilotând mașini care respectă reglementările pentru 'Noua Generație' de turisme – care sunt caracterizate și prin noua anvelopă mai mare de la Dunlop, ce a fost introdusă anul trecut de echipa de dezvoltare din Birmingham.

Competiția europeană Le Mans Series (ELMS)
Competiția europeană Le Mans Series a evoluat de la competiția anterioară Le Mans Series; reorientîndu-se către o mai mare concentrare pe Europa și pe mașinile din clasa LMP2, cea mai rapidă clasă în acest moment, de când mașinile de clasă LMP1 nu mai sunt permise.

Anvelopele Dunlop echipează în acest moment toate mașinile participante la clasa LMP2, în timp ce la clasa GT, anvelopele Dunlop pot fi văzute pe JMW Motorsport Ferrari 458 Italia care va avea și o versiune specială Dunlop ca urmare a concursului de design Dunlop Art Car Competition în cursa de 24 de ore de la Le Mans, precum și mașina echipei Kessel Racing.  

Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring (VLN)
Competiția VLN este o serie de curse de sorginte germană, în care piesa de rezistență este cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Un amestec divers de mașini participă la această cursă, variind de la hatchback-urile de amatori la maşinile de uzină cu concurenți bine antrenați.

Dunlop are o lungă istorie la Nürburgring, sprijinind mașini de la toate clasele. În 2012, printre mașinile echipate cu Dunlop se numără BMW Schubert Z4s și AMG Mercedes SLSs.

Declarații de la Dunlop:
Ben Michell, Project Manager – GT, Dunlop Motorsport:
“Aceasta continuă startul foarte bun pe care l-am luat în acest sezon. Pentru al doilea an consecutiv, Dunlop a fost funizot de anvelope pentru mașina ce a câștigat la clasa GT în primele etape ale VLN și ELMS, precum și cursa de 12 ore de la Sebring. La începutul lunii aprilie am putut vedea două curse extrem de diferite; echipa JMW a demonstrat durabilitatea produselor noastre printr-o dublă victorie asupra lui Jaime Melo – una a da unui Ferrari deplina performanță de care acesta are nevoie, și în același timp de a da piloților Dirk și Jorg Müller încrederea de care ei aveau nevoie atât în cazul anvelopelor slick cât și în cazul anvelopelor de ploaie pentru condițiile extrem de dure pe care le-am experimentat deja aici de câteva ori.”

Declarații de la piloți:
James Walker - JMW Motorsport Ferrari 458
“Pe parcursul ultimelor trei tururi de pistă am știut că diferența față de Melo-Frezza este foarte mică. Aș dori să mulțumesc anvelopelor Dunlop care au jucat un rol major în strategia noastră de cursă și în victoria pe care am obșinut-o aici.”

Calendarul competițional al competiției europene Le Mans Series 2012
1 Aprilie – cursa de 6 ore de la Castellet
15 Iulie – cursa de 6 ore de la Donington
9 Septembrie – cursa de 6 ore de la Brno
4 Noiembrie – cursa de 6 ore de la Algarve

Calendarul competițional Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring 2012
24 Martie -  VLN Probe - und Einstellfahrt (test day)    
31 Martie - ADAC Westfalenfahrt    
14 Aprilie - DMV 4-Stunden-Rennen    
28 Aprilie - ADAC ACAS H&R-Cup    
23 Iunie - Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy    
7 Iulie - ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen    
21 Iulie - RCM DMV Grenzlandrennen    
4 August - 6h ADAC Ruhr-Pokal-Rennen    
25 August - ADAC Barbarossapreis    
29 Septembrie - DMV 250-Meilen-Rennen    
27 Octombrie - DMV Münsterlandpokal

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3048 :: 22.18MB