No SSO cookie

Drive test cu automobile electrice la EV SHOW 2012

voteaza
(5/ 1)
Drive test cu automobile electrice la EV SHOW 2012
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Opel Ampera, Renault, Mitsubishi, Toyota, Tesla dar şi primul automobil electric care a circulat în România în 1910 vor demonstra, joi 4 octombrie în dealul Mitropoliei, fiabilitatea automobilului electric

 
 

EV Show 2012 este prima expoziţie din România dedicată exclusiv vehiculelor electrice şi hibride şi poate fi vizitată joi, 4 octombrie începând cu ora 13 în Dealul Mitropoliei. Expoziţia se va desfăşura în paralel cu activităţile conferinţei internaţionale EV2012 ce va prezenta iniţiativele specifice în domeniul mobilităţii electrice, tendinţele şi evoluţiile tehnologiei din întreaga lume.

Organizatorii evenimentului, Icpe (www.icpe.ro), AVER – Asociaţia pentru promovarea Vehiculelor Electrice în România (www.icpe.ro ), SSIcpe (http://www.icpe.ro/en/p/1_12_ICPE_scientific_society) şi Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (www.ccib.ro ), consideră că pentru mulţi oameni, inclusiv pentru cei cu posibilităţi financiare, vehiculul electric este încă un produs SF iar aproprierea lui de utilizatorul potențial, prin expunerea într-un mediu familiar la ”EV Show 2012”, va duce cu siguranţă la depăşirea barierelor.

În anul 2001, Icpe a organizat prima conferinţă ştiinţifică – EV cu tema „TENDINŢE EUROPENE ÎN TRACŢIUNEA ELECTRICĂ URBANĂ - Automobilul electric - Realităţi. Mentalităţi. Deziderate” și a fost urmată de alte opt ediții care au trezit interesul specialiștilor, mediului academic dar și mediului de afaceri și comunităților locale (detalii despre editiile anterioare la adresa http://www.icpe.ro/ev ).

Evenimentul din acest an îşi propune să depăşească graniţele unei conferinţe ştiinţifice clasice fiind însoţită de organizarea expo-show-ului cu vehicule electrice adresat publicului larg – urmând a evolua, de la ediţie la ediţie, odată cu domeniul mobilităţii electrice.

În cadrul EV-2012 sunt programate şi o serie de evenimente social-culturale cum ar fi: concursul de desene cu tema „Automobilul electric – maşina viitorului” pentru copiii preşcolari organizat împreună cu Ministerul Educației dar şi un parteneriat cu Muzeul Tehnic Român ce va expune primul automobil electric care a circulat în România în anul 1910.

”Oamenii cred ceea ce văd”, de aceea suntem convişi că evenimentul va atinge obiectivele sociale şi economice propuse: conştientizarea problemelor legate de poluare, educarea şi implicarea diferitelor categorii de public, convingerea mediului de afaceri de necesitatea promovării tehnologiilor pentru dezvoltare durabilă, dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule electrice, conturarea unei pieţe a vehiculelor electrice în România.

La EV SHOW 2012 sunt aşteptaţi atât pasionaţii de automobile electrice dar mai ales posesorii vehiculelor electrice şi hibride din România pentru un schimb deschis de opinii şi înscrierea în AVER.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2377 :: 19.27MB