No SSO cookie

Distributia regionala a vânzarilor de automobile din România

voteaza
(0/ 0)
Distributia regionala a vânzarilor de automobile din România
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Argeş este judeţul unde s-au înregistrat cele mai bune vânzări de maşini, la nivelul primelor două luni ale anului, cu un număr de 502 unităţi, din care 387 sunt marca Dacia, reiese din statisticile oferite de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule din România (APIA).

 
 
[poza1s]Locul al doilea în privinţa livrărilor este ocupat de judeţul Timiş, cu 482 de maşini, din care 137 sunt Dacia, următorul fiind Cluj, cu 429 de unităţi, din care 155 Dacia. De altfel, Timiş este şi judeţul cu cele mai bune vânzări de maşini de import noi, cu 275 de unităţi livrate, urmat de judeţul Cluj, unde s-au comercializat 246 de maşini de import dintr-un total de 392 de unităţi.
În extrema opusă, judeţul în care s-au vândut cele mai puţine maşini, în perioada consemnată, este Covasna, cu 9 unităţi livrate, toate fiind Daewoo. Sălaj este al doilea judeţ în acestă extremă, cu 21 de maşini livrate, exclusiv pentru marca Dacia. Alte judeţe cu o piaţă auto redusă sunt Ialomiţa şi Călăraşi cu câte 25 de unităţi fiecare, Bistriţa Năsăud, cu 33 de unităţi, Giurgiu, cu 36 de unităţi, şi Vaslui, cu 37 de unităţi.
Nu trebuie înţeles însă că în aceste judeţe vînzările sunt extrem de reduse, explicaţia acestui fapt fiind dată de distribuţia zonală a dealerilor regionali, care de cele mai multe ori se aglomerează în oraşele cele mai mari din zonă.
[poza2s]Cea mai dinamică zonă de vânzări auto este Transilvania, cu 2.604 unităţi, în 15 judeţe, urmată de zona de sud a ţării, care include Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, cu 2.365 de maşini, livrate tot în 15 judeţe. Moldova, cu un total de 10 judeţe, a consemnat vânzări de 1.312 maşini.
Bucureştiul este principalul centru auto al pieţei de profil româneşti, locul unde sunt cumulaţi aproape toţi importatorii de autovehicule. Din totalul de 10.649 de autoturisme vândute în primele două luni ale anului, 4.668 de maşini au fost livrate în Bucureşti.
În Capitală, cea mai bună vânzare a avut-o, după cum era normal, Dacia, cu 1.696 de unităţi, urmată de Daewoo, cu 637 de unităţi. Între modelele de import, cea mai bună căutare pe piaţa bucureşteană a avut-o Renault, cu 357 de unităţi, urmată de Peugeot, cu 276 de unităţi, Skoda, cu 269 de unităţi, şi Volkswagen, cu 235 de unităţi livrate.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1420 :: 17.77MB