No SSO cookie

Directorul Dacia se va plimba cu prototipul Dacia X90

voteaza
(0/ 0)
Directorul Dacia se va plimba cu prototipul Dacia X90
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Primul drive-test oficial al modelului Dacia X90, supranumita masina de 5.000 de euro, se va desfasura vineri 15 noiembrie, in prezenta conducerii companiei Automobile Dacia, acest pas confirmind etapele avansate in care se afla proiectul, ne-a asigurat conducerea companiei pitestene, cu ocazia unui alt drive-test prilejuit de lansarea pe piata a noului model Dacia Pick-up Diesel.

 
 
"Dacia de 5000 de euro nu este o himera. Ea exista, fiindca am vazut-o si merge, iar eu o voi conduce peste doua zile", a declarat directorul general al companiei, Christian Esteve. Acesta a adaugat ca testele noului model de 5000 de euro, se desfasoara departe de privirile curioase ale concurentei, in Slovenia si in Slovacia. De asemenea, Esteve a precizat ca Dacia isi mentine promisiunea de a lansa acest model in prima parte a anului 2004. In acest fel, Dacia va deveni o marca mondiala, dedicata in special acelor oameni cu venituri mai mici. In ceea ce priveste concurenta, directorul Dacia a adaugat ca Renault nu se teme de acest lucru, fiindca stadiul proiectului este mult mai inaintat fata de alte proiecte asemanatoare, iar pretul mai redus.
Inainte de premiera Daciei de 5000 de euro, despre care se spune ca va avea dimensiuni cuprinse intre cele ale modelelor Renault Clio Symbol si Megane, Automobile Dacia va prezenta, anul viitor, un model intermediar, un face-lift al modelului Supernova, care va purta o alta denumire, fiind in fond un alt model. Dacia intentioneaza sa aduca in fiecare an o noutate, pina in 2007, a precizat Constantin Stroe, directorul adjunct Dacia.
Politica de vinzari a companiei va cunoaste o mare schimbare, a afirmat directorul executiv comercial al Dacia, Jean-Frederic Piotin, odata cu iesirea cu adevarat a Daciei pe pietele mondiale. Chiar rezultatele din acest an nu vor fi cu mult diferite de cele de anul trecut, estimarile de vinzari fiind de circa 58-60.000 de unitati, ceea ce respecta graficul, a mentionat Piotin. Alta va fi insa situatia incepind cu lansarea noului model de 5000 de euro, preconizat a fi produs in circa 500.000 de exemplare. Dintre acestea, 200.000 de unitati vor fi fabricate in Romania, restul fiind proiectat pentru alte 6 locatii din lume, cea mai sigura fiind Moscova.
In ceea ce priveste receptarea noul model Dacia Pick-up Diesel, rezultatele sint, de asemenea, pozitive. Primele precomenzi erau, in urma cu o saptamina, de peste 400 de unitati, urmind sa creasca treptat. Potrivit unor estimari, pina in 2004, vinzarile vor ajunge la 24.000 de unitati, incluzind si exportul. Conducerea Dacia crede ca acest model va avea, pe piata interna, o cautare mai mare decat varianta omoloaga pe benzina, si acest lucru se datoreaza fiabilitatii crescute a noului model, a avantajelor pe care le aduce, precum si gratie unui pret fara concurenta pe piata. In urma drive-testului efectuat de catre revista Masini, putem spune ca masina are o buna tinuta de drum, manevrabilitate usoara, stabilitate in curbe la viteze de peste 90 km/h, iar modelul 4X4 este chiar sprinten, acul vitezometrului alergind destul de rapid de la 80 la 120 de km/h.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1995 :: 17.77MB