No SSO cookie

Detalii oficiale despre noul Opel Cascada

voteaza
(5/ 1)
Detalii oficiale despre noul Opel Cascada
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Înapoi la cele mai intense experienţe auto: veţi conduce în compania soarelui, care vă va mângâia uşor pielea cu razele sale calde; veţi simţi densitatea aerului crescând odată cu mărirea vitezei; lăsând capul pe spate veţi vedea că nimic nu vă va obstrucţiona câmpul vizual: vă veţi putea astfel cufunda în cerul albastru. Acesta sunt doar câteva dintre experienţele obişnuite la bordul modelului Cascada.

 
 

Modelul Cascada, varianta decapotabilă pentru toate anotimpurile a mărcii Opel, care va fi lansată la începutul anului 2013, este un autovehicul cu patru locuri elegant, cu o siluetă alungită şi un acoperiş din material textil de înaltă calitate. Ţintind spre vârful gamei Opel, modelul Cascada este o decapotabilă de dimensiuni medii nu numai prin dimensiunile sale (lungime: 4.697 mm; lăţime 1.840 mm fără oglinzile exterioare), dar şi prin alura sa, prin tehnologiile şi funcţiile premium pe care le oferă.

După câteva generaţii de modele Kadett compacte şi Astra cabriolet, Opel se întoarce la o veche tradiţie a decapotabilelor cu patru locuri de dimensiuni medii, prestigioase şi rare, cu acoperiş din material textil, care dominau anii ’50 şi ’60, precum Kapitän şi Rekord, dar într-o manieră nouă şi proaspătă şi integrând cele mai bune tehnologii moderne. Modelul Cascada asigură o experienţă de conducere precisă, datorită caroseriei sale extrem de rigide, suspensiei faţă HiPerStrut şi sistemului de amortizare adaptivă FlexRide. Şoferul şi pasagerii din faţă se pot bucura de experienţa rulării cu acoperișul premium din material textil coborât, acţionat prin apăsarea unui buton în 17 secunde, la viteze de până la 50 km/h. Dispozitivele de ghidare a centurii de siguranţă acţionate electric, tapiţeria din piele Nappa exclusivistă şi scaunele ventilate şi ergonomice, precum şi sistemele de siguranţă insesizabile şi vigilente vă fac viaţa mai liniştită şi sigură.

Thomas Sedran, Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie Adam Opel: „Segmentul de autovehicule cabriolet de dimensiuni medii este populat doar de autovehiculele foarte scumpe ale producătorilor de modele premium. Cu modelul Cascada, Opel oferă toate funcţiile tipice şi calităţile premium ale unei decapotabile de dimensiuni medii, dar la un preţ accesibil. Cascada desăvârşeşte ofensiva de produs a mărcii Opel: în 2012 şi 2013, ne dezvoltăm portofoliul şi pătrundem pe segmente complet noi, cu autovehiculul electric Ampera, modelul Mokka SUV de dimensiuni mici, popularul model de oraș ADAM şi acum cu această decapotabilă de dimensiuni medii.”

Atitudine: eleganţa pură a acoperişului din material textil vă asigură momente de plăcere maximă în aer liber

Datorită posturii sale late şi unei continuităţi fluide a formelor sculpturale, specifică mărcii Opel, designul modelului Cascada reflectă eleganţa clasică şi atemporală a „autovehiculelor maiestuoase” ale unei perioade de glorie apuse. Cu acoperişul coborât pentru conducerea în aer liber, modelul Cascada prezintă un profil de o simplitate desăvârşită: în spatele montantului A solid şi înclinat în mod elegant nu există niciun capac al acoperişului sau alt element de protecţie vizibil împotriva răsturnării care să diminueze efectul produs de silueta autovehiculului. Dincolo de această simplitate şi pentru un plus de dramatism, elegantul „tăiş” specific mărcii Opel din partea inferioară a caroseriei este oglindit în partea superioară a acesteia printr-un pliu dinamic care se îndreaptă în sus spre partea din spate, până la blocurile optice arcuite. Linia mediană uşor ridicată este accentuată de o bandă cromată orizontală, care se arcuieşte în mod elegant în jurul postului de conducere, trasând în mod cursiv şi elegant linia de demarcaţie dintre acoperiş şi caroserie.

„Majoritatea decapotabilelor arată bine cu acoperişul coborât, dar multe lasă o impresie de stângăcie cu acoperişul ridicat. Datorită acoperişului din material textil de înaltă calitate şi aerodinamic, cu un profil perfect şi unitar, modelul Opel Cascada face o impresie frumoasă şi cu acoperişul ridicat”, a declarat Malcolm Ward, Director Design Exterior.

Sculptată cu gust pentru a etala o formă proeminentă ce inspiră putere, capota se situează deasupra unei grile frontale adâncite cu aplicaţii cromate îndrăzneţe. Proiectoarele de ceaţă sunt încadrate în două elemente sub formă de înotătoare de rechin răsturnată, care sunt îmbunătăţite din punct de vedere vizual şi contrabalansate de inserţii cromate. Utilizând tehnologia LED, luminile diurne ale farurilor şi lămpile spate prezintă deopotrivă designul în formă de aripă, specific mărcii Opel. În spate, modulele de iluminare cu LED-uri sunt dispersate, pentru a furniza un semnal luminos puternic şi energic – o caracteristică specifică autovehiculelor din clasa premium. O bandă cromată impunătoare, care uneşte unităţile de iluminare integrate în capacul portbagajului contrabalansează detaliile cromate din faţă.

Pentru crearea acoperişului din material textil al modelului Opel Cascada au fost utilizate materiale de calitate superioară, alese de la furnizorii pentru cele mai prestigioase modele cabriolet premium. Acesta beneficiază de o izolaţie fonică şi termică superioară, datorită unui strat special de fleece din poliester între stratul exterior şi capitonajul de la interior. Un mecanism electro-hidraulic activat printr-un comutator amplasat între scaunele din faţă deschide acoperişul în 17 secunde la viteze de deplasare de până la 50 km/h – modelul Cascada situându-se astfel printre modelele de referinţă în materie de acţionare a acoperişului. În plus, telecomanda cheii, utilizată pentru coborârea şi ridicarea acoperişului, este disponibilă standard pentru toate variantele Cascada. La lansarea modelului, acoperişul din material textil va fi disponibil în trei culori. Acestea pot fi asortate cu zece vopsele diferite.

Excelenţă: rigiditatea superioară a caroseriei se îmbină cu tehnologia remarcabilă a şasiului

Rigiditatea caroseriei este un criteriu esenţial pentru autovehiculele cu acoperiş retractabil; aceasta are un impact ridicat asupra stilului de conducere, preciziei sistemului de direcţie, acusticii, siguranţei şi confortului şi oferă, de asemenea, o impresie clară asupra calităţii sale veritabile. Modelul Opel Cascada oferă un echilibru superior al rigidităţilor, datorită mai multor măsuri, inclusiv impresionantele bare transversale din oţel din partea inferioară a caroseriei şi profilurile laterale solide. În comparaţie cu generaţia anterioară a variantei cabriolet, Astra TwinTop, caroseria modelului Cascada are o rezistenţă la torsiune cu 43% mai mare şi o rezistenţă la încovoiere sporită cu 10%. Această configuraţie asigură o bază solidă pentru suspensie şi contribuie la reducerea semnificativă a zgomotului, vibraţiilor şi durităţii.

Noul Opel Cascada de dimensiuni medii are o postură mai impresionantă decât cea a modelului compact Astra Twin Top din 2006. Ampatamentul este cu 71 mm mai lung, ecartamentul faţă cu 56 mm mai lat şi ecartamentul spate cu 70 mm mai mare. Acestea constituie un avantaj în materie de manevrabilitate şi stabilitate. Puntea faţă a modelului Cascada dispune standard de cea mai bună tehnologie Opel pentru şasiu, cu suspensia HiPerStrut, care a fost dezvoltată iniţial pentru modelul Insignia OPC. Suspensia HiPerStrut (High Performance Strut) separă sistemul de amortizare şi sistemul de direcţie şi asigură cea mai mare forţă de tracţiune şi precizie în viraje, precum şi reducerea fenomenului de mişcare violentă a volanului provocat de cuplul ridicat la acceleraţie bruscă şi aderenţă îmbunătăţită în orice situaţie. Modelul Opel Cascada are servodirecţie cu pinion şi cremalieră cu asistenţă sensibilă la viteză. Pentru reacţii mai rapide din partea sistemului de direcţie şi pentru mai multă precizie, motorul electric este montat pe cremalieră, în loc de la baza coloanei de direcţie. FlexRide, sistemul integrat de control complet adaptiv al şasiului dezvoltat de Opel, este, bineînţeles, disponibil pentru modelul Cascada. Acesta sporeşte performanţa în timpul conducerii, manevrabilitatea şi siguranţa, întrucât se adaptează la situaţia de conducere, la stilul de conducere, precum şi la preferinţele şoferului. Modelul Opel Cascada poate fi prevăzut cu jante cu dimensiuni cuprinse între 17” şi 20”. Discurile de frână au dimensiuni de până la 326 mm în faţă şi 325 mm în spate.

Performanţă: ultima generaţie a motorului pe benzină 1.6 Turbo cu injecţie directă

O gamă largă de sisteme de propulsie va fi disponibilă pentru modelul decapotabil Opel Cascada. Motorul pe benzină 1.4 Turbo deschide oferta; este combinat cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză şi este disponibil în două variante de putere, de 88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp, ambele generând un cuplu de până la 220 Nm, datorită funcţiei de amplificare. În ceea ce priveşte sistemele diesel, motorul 2.0 CDTI cu o putere de 121 kW/165 cp este disponibil fie cu o transmisie manuală, fie cu una automată cu 6 trepte de viteză. Acest motor generează un cuplu de 380 Nm atunci când funcţia overboost este activată.

Atracţia principală a gamei de motoare a modelului Cascada va fi motorul pe benzină 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Această unitate cu injecţie directă de dimensiuni medii face parte dintr-o generaţie complet nouă, care va debuta la începutul anului 2013 şi este concepută pentru a asigura o călătorie foarte confortabilă şi un cuplu uniform, precum şi o economie excelentă din punctul de vedere al consumului de carburant. Dezvoltă o putere de 125 kW/170 cp la turaţii cuprinse între 1.650 şi 3.200 rpm, generând un cuplu de 280 Nm datorită funcţiei de amplificare. Acest motor va fi disponibil cu transmisii manuale şi automate cu 6 trepte de viteză. Noua transmisie cu 6 trepte de viteză cu frecare redusă a modelului Cascada prezintă o funcţie de selectare activă care permite schimbarea manuală a treptelor de viteză, pentru o experienţă de conducere mai sportivă.

Variantele mai puternice ale motoarelor pe benzină şi diesel pentru modelul Cascada vor fi lansate ulterior.

Seninătate: tehnologie sofisticată şi funcţii de siguranţă

Modelul Cascada combină experienţa de conducere cu acoperişul coborât cu cea mai bună tehnologie dezvoltată de Opel. Aceasta include sistemul de iluminare frontală adaptivă (AFL+) cu până la 11 funcţii automate, cea de-a doua generaţie a camerei video frontale Opel Eye cu noile sale funcţii extinse (sistemul îmbunătăţit de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi avertizarea privind părăsirea benzii de rulare, noile sisteme de monitorizare a distanţei faţă de autovehiculul din faţă şi de avertizare privind o coliziune frontală), o cameră video pentru marşarier şi un sistem avansat de asistenţă la parcare, care facilitează manevrele de parcare, sistemul de asistenţă pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarmă pe bază de ultrasunete, scaune ergonomice faţă, un volan încălzit şi sistemul de asistenţă la pornirea în rampă.

Structura extrem de rigidă a celulei pentru pasageri a modelului Cascada este fabricată cu precădere din oţel de înaltă rezistenţă pentru cel mai redus grad de deformare şi cel mai mare spaţiu de supravieţuire posibil în condiţii de accident. Portierele prezintă bare transversale din oţel de înaltă rezistenţă şi elemente de ranforsare pe linia mediană. Montanţii A care susţin parbrizul sunt fabricaţi din oţel carbon presat. În caz de răsturnare, barele de înaltă rezistenţă cu arcuri activate pirotehnic se declanşează automat în spatele scaunelor din spate. Aceste bare sunt activate şi în cazul altor impacturi severe – când sunt declanşate airbagurile – pentru a pregăti autovehiculul pentru eventualele impacturi secundare şi răsturnare. Scaunele din faţă sunt prevăzute cu tetiere active cu reglare în două direcţii şi dispozitive duble de pretensionare a centurii de siguranţă, chiar şi cele două scaune din spate având dispozitive de pretensionare a centurii de siguranţă.

Răsfăţ: postul de conducere realizat cu măiestrie asigură niveluri remarcabile de confort şi funcţionalitate

Postul de conducere al modelului Cascada oferă un design uimitor, sculptural, dar sportiv, accentuat de detaliile precise şi executate manual. Liniile panoului de instrumente sub formă de aripă, care prezintă cusături veritabile pe suprafeţele îmbrăcate moi, se întind către portiere, învăluind în mod dinamic ocupanţii din faţă. Scaunele bogat decorate complet noi sunt disponibile în mai multe tapiţerii din material textil şi piele cu modele elegante în relief. Scaunele ergonomice superioare, certificate de AGR, sunt îmbrăcate în piele Nappa elegantă şi moale şi beneficiază de sisteme de încălzire şi ventilaţie: în zilele însorite şi călduroase, aerul proaspăt este admis prin orificiile din pielea perforată, pentru a spori confortul ocupanţilor din faţă. Siguranţa acestora este uşoară şi confortabilă datorită unui dispozitiv electric de extindere a centurii de siguranţă, care o aduce mai aproape cu ajutorul unui braţ telescopic. Sistemul electric Easy Entry facilitează accesul rapid şi confortabil în partea din spate a autovehiculului.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2550 :: 17.82MB