No SSO cookie

Despre anvelopele second-hand

voteaza
(5/ 1)
Despre anvelopele second-hand
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Iata ce la ce lucruri ar trebui sa acordati atentie atunci cand doriti sa achizitionati anvelope second-hand.

 
 

Cea mai buna alegere este insa cumpararea de anvelope noi, afacere care nu este intr-adevar ieftina mereu. Tocmai din aceasta cauza multi soferi opteaza pentru anvelopele second-hand.

Anvelopele utilizate intr-o stare foarte buna te pot servi pentru o lunga perioada de timp. De asemenea, o multime de soferi schimba destul de des cauciucurile, chiar si dupa un an sau doi de folosire. In acest caz, exista o multime de anvelope folosite pe piata, foarte bune, dar la pret de mana a doua.

Pe de alta parte, exista o multime de anvelope vechi pe piata. In cazul in care o persoana cumpara anvelope proaste, isi poate provoca o multime de probleme la drum, lucru care il poate costa bani, iar uneori chiar viata. De aceea trebuie sa fim atenti cand cumparam anvelope vechi!

Mai intai de toate, trebuie acordata o atentie deosebita benzii de rulare. In cazul in care este prea mica, anvelopa nu va dura o lunga perioada de timp si sistemul de franare nu functioneaza iar masina poate chiar derapa chiar si pe drum uscat. Inaltimea benzii de rulare nu trebuie sa fie mai mica de 10 mm.

In al doilea rand, anvelopa trebuie verificata daca a fost anterior reparata sau nu. Poate arata ca o anvelopa noua, dar daca a fost reparata intr-o zona nesigura, acesta este motivul pentru care proprietarul anterior a vandut-o. Daca anvelopa a avut o punctie intr-o zona periculoasa, nu o cumparati! Cele mai periculoase locuri sunt peretii laterali, marginea anvelopei sau aproape de marginea de sus. O astfel de anvelopa poate exploda la viteza mare si consecintele pot fi oribile. Cu toate acestea, in cazul in care o punctie a fost facuta intre crestaturile de pe partea de sus a unui pneu, si a fost reparata perfect, va tine ceva timp.

De asemenea anvelopele cu fisuri adanci nu au nicio valoare comerciala.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, daca nu aveti bani de anvelope noi, incercati sa fiti cat mai atenti atunci cand optati pentru unele second-hand.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1662 :: 17.78MB