No SSO cookie

Dacia X90 se va asambla si în Iran

voteaza
(0/ 0)
Dacia X90 se va asambla si în Iran
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Renault este aproape de a semna un acord cu autorităţile iraniene pentru fabricarea modelului Dacia X90 în această ţară, perfectarea formalităţilor urmând a avea loc în zilele următoare, informează AFP, preluată de just-auto.com.

 
 
AFP anunţă că discuţiile dintre Renault şi Organizaţia Iraniană pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie (IDRO) sunt în faza finală şi vor fi concluzionate în zilele care urmează. Dacia X90, model cunoscut şi sub numele de "Dacia de 5.000 de euro" este destinat pieţelor din România precum şi pieţelor emergente. Fabricarea acestei maşini, în afara graniţelor României, mai este prevăzută în Rusia şi Maroc. În Iran, noul model X90 va înlocui autoturismul Paykan (Hillman Hunter), care se fabrică de mai multă vreme. IDRO controlează principalii doi constructori auto iranieni, Iran Khodro (partener PSA Peugeot Citroën), care produce anual în jur de 240.000 vehicule şi SAIPA (115.000 vehicule anual), precum şi producătorul PARS (25.000 vehicule pe an). Renault nu a fost reprezentat până acum în Iran, datorită faptului că în această ţară, importurile de automobile sunt interzise. Industria auto din Iran a cunoscut însă o dezvoltare deosebită de-a lungul ultimilor trei ani, şi a cumulat vânzări de circa 450.000 de autovehicule în anul fiscal 2002-2003. Conducerea Dacia aprecia, cu o jumătate de an în urmă, că producţia X90 va ridica vânzările companiei, până în anul 2007, la circa 500.000 de unităţi, din care aproximativ 200.000 de unităţi se vor fabrica în România.

 

Cuvinte cheie:
Dacia | X90 |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1597 :: 19.48MB