No SSO cookie

Dacia si piata auto romaneasca

voteaza
(5/ 2)
Dacia si piata auto romaneasca
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Cum s-a descurcat Dacia in 2012 pe piata romaneasca? Nu foarte bine din cate se pare

 
 

Piata auto romaneasca pare sa nu fie una foarte tentanta pentru producatorul nostru mioritic. Vanzarile Dacia au scazut cu peste 28% in Romania anului 2012. Desigur, la nivel mondial cei de la Dacia au inregistrat o crestere de 5% in comparatie cu anul 2011.

Cea mai profitabila piata pare sa fie cea franceza pentru producatorul autohton. Francezii au achizitionat 84.522 unitati. Chiar si asa, vanzarile au scazut cu 10% fata de anul 2011.

Pe locul doi s-au situat nemtii care au achizitionat 46.590 unitati Dacia. In Germania trendul pare sa fie ascendent, inregistrandu-se o crestere de 7% fata de anul 2011.

Totusi, cea mai spectaculoasa crestere s-a inregistrat in Algeria, 117%. Algerienii au achizitionat 41.710 vehicule in anul 2012.

Oficialii Dacia au declarat: "Situatia pietei auto din Romania, profund afectata de incertitudini si de contextul economic dificil ramane un motiv de preocupare. Anul trecut a fost consemnata o noua scedere a pietei totale de vehicule noi, care se situeaza astfel la cote care nu au mai fost inregistrate de la inceputul acestui secol, in timp ce piata vehiculelor de ocazie imporatate a crescut cu peste 75%.

Anul 2013 se anunta unul bogat pentru cei de la Dacia. Nu neaparat din perspectiva vanzarilor. Cei de la Dacia planuiesc sa lanseze un facelift pentru modelul Duster si doua versiuni noi Logan, Pick-up si Break. Daca acest lucru se va concretiza, atunci s-ar putea sa vedem aceste modele undeva in toamna.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2280 :: 22.16MB