No SSO cookie

Dacia de 5.000 de euro se va fabrica si în Iran

voteaza
(0/ 0)
Dacia de 5.000 de euro se va fabrica si în Iran
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Modelul Dacia cunoscut sub numele de cod X90, Dacia de 5.000 de euro, se va fabrica şi în Iran, în urma unui parteneriat cu compania locală IDRO, informează un comunicat al companiei.

 
 
Renault şi IDRO au semnat, duminică, scrisorile de intenţie pentru un joint-venture, care are ca scop producerea unei platforme comune şi de vehicule în Iran. Louis Schweitzer, preşedintele grupului Renault, şi R. Veyseh, preşedintele IDRO (Industrial development and renovation organisation of Iran), au convenit începerea negocierilor pentru crearea companiei care va produce modelul X90.
În comunicat nu se specifică însă numele sub care maşina produsă în Iran va fi scoasă la vânzare.
"Iran dispune de o puternică industrie auto şi de o reţea bine organizată de producători de componente”, se afirmă în comunicatul Renault.
De asemenea, piaţa auto iraniană, aflată într-o perioadă de expansiune în ultimii trei ani, a ajuns la un nivel de 450.000 de unităţi în anul fiscal 2002/2003.
X90 se va produce şi în Rusia, de la jumătatea anului 2005, compania franceză derulînd investiţii pentru extinderea producţiei capacitatea de produnei uzine de lîngă Moscova pînă la 60.000 de unităţi pe an.
Dacia X90 este un sedan de mărime medie, a cărui lansare pe piaţă este programată, în România, la jumătatea anului viitor. Modelul va costa aproximativ 5.000 de euro şi va fi cel mai ieftin model produs de Renault sub emblema Dacia, fabricat la noile standarde de pe piaţa europeană.
Conducerea Dacia estimează că producţia acestui nou tip va ridica vânzările companiei, până în anul 2007, la circa 500.000 de unităţi, din care aproximativ 200.000 de unităţi se vor fabrica în România.

 

Cuvinte cheie:
Dacia | X90 | Iran |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1744 :: 17.76MB