No SSO cookie

Dacia a lansat Solenza diesel

voteaza
(0/ 0)
Dacia a lansat Solenza diesel
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

În prima zi a Salonului Internaţional al Automobilului Bucureşti, Automobile Dacia a prezentat noua gamă Solenza, în care se remarcă noul model echipat cu motor diesel, pentru care compania estimează vânzări de circa 6.000 de unităţi, până la sfârşitul anului, potrivit declaraţiei făcute site-ului www.masini.ro de Constantin Stroe, vicepreşedintele CA Dacia.

 
 
[poza1s]Tot cu această ocazie a fost prezentată oficial şi noua structură de siguranţă a modelelor Solenza, corespunzătoare normelor europene, precum şi primul airbag care echipează o maşină produsă la Dacia. Noua gamă diesel pentru Solenza are două variante de echipare, Confort şi Avantage, ambele fiind echipate cu motorul 1,9D, care dezvoltă 63 CP şi un cuplu maxim de 120 Nm. Trebuie precizat că acest motor este deja testat pe gama Dacia Pick-up diesel, unde a obţinut rezultate deosebite. [poza2s]Cutia de viteze pentru acest model este aceeaşi care echipează modelele Renault Megane II sau Laguna. Consumul mixt al acestui model este de 5,6 litri / 100 km. Constantin Stroe a adăugat, referitor la Solenza diesel, că anul viitor capacitatea de producţie este pevăzută pentru asamblarea a 15.000 de unităţi, însă în funcţie de cerere, linia poate creşte producţia. Preţurile gamei diesel sunt de 6.100 euro, pentru varianta Confort, şi de 6.520 euro pentru varianta Avantage, care are în plus ca dotare airbag, radiocasetofon patru boxe, proiectoare ceaţă, geamuri electrice faţă şi bare de protecţie în uşi. [poza3s]Vechea gama Solenza primeşte o nouă identitate, oferită de motorul de 1,4 litri din dotare, astfel că modelele se numesc acum Solenza 1,4 MPI, la care se adaugă denumirea nivelului de echipare, Confort, Rapsodie, Clima şi Scala. În privinţa vânzărilor, de la lansarea sa, acum aproape 6 luni în urmă, Solenza a atins un nivel de 18.600 unităţi livrate, din care circa 4.000 de unităţi au mers la export. Acest rezultat, împreună cu vânzările celorlalte modele şi cu succesul scontat pentru varianta de berlină diesel, îi motivează pe oficialii Dacia să creadă că vor atinge vânzări de circa 72.500 de unităţi, cu circa 25% mai mult decât anul trecut. [poza4s]Din acestea, Solenza umează să fie livrată în circa 35.000 de unităţi, o parte de cica 10.000 de unităţi dintre acestea urmând a fi exportate. De altfel, data de 25 octombrie marchează şi momentul intrării gamei Solenza pe piaţa auto din Turcia.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2538 :: 22.16MB