No SSO cookie

Dacia, locul 2 in topul companiilor responsabile din Romania

voteaza
(0/ 0)
Dacia, locul 2 in topul companiilor responsabile din Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Compania B&P Braun&Partners a realizat un studiu in care Dacia a iesit pe locul doi in topul celor mai responsabile companii din Romania.

 
 

Dacia se situeaza pe locul al doilea in Romania intr-un top al companiilor responsabile realizat de B&P Braun & Partners. In clasamentul pentru Europa Centrala si de Est, Dacia se afla pe locul 23 din 100.


Responsabilitatea sociala corporativa (CSR -Corporate Social Responsibility) nu este un simplu exercitiu de imagine, ci o decizie strategica de management care contribuie la performanta generala a unei companii. Evaluarea B&P Braun & Partners se intituleaza „CSR 24/7” si a avut in vedere cele mai mari companii dupa cifra de afaceri de pe piata romaneasca, dar si din tari precum Austria, Ungaria si Polonia.


Metodologia clasamentului „CSR 24/7” a urmarit 7 domenii: transparenta, guvernanta corporativa, relatia cu partile co-interesate (stakeholders), responsabilitatea fata de mediul inconjurator, responsabilitatea economica, relatia cu societatea civila si politica de resurse umane. Analiza a fost realizata pe baza informatiilor publice existente pe site-urile oficiale al companiilor si evidentiaza importanta aspectelor sociale, de mediu si economice in cadrul strategiei de management a corporatiilor.
 

 

Ne-am bucurat sa vedem ca Dacia a crescut in acest clasament fata de anul trecut, de la 21% la 50%, inregistrand cea mai buna evolutie. Rezultatul se datoreaza unei transparente si responsabilitati economice crescute, unei mai bune guvernante corporative si datorita existentei unei strategii de mediu prezentate si pe site-ul companiei”, a declarat Diana Enache, consultant B&P Braun & Partners.
 

 

Rating-ul „CSR 24/7” este un produs dezvoltat de catre B&P Braun & Partners pentru a arata performanta responsabilitatii sociale corporative a companiilor pe baza informatiilor publice disponibile tuturor partilor co-interesate in limba locala. Metodologia rating-ului are la baza standardele Accountability, indicatorii Global Reporting Initiative si principiile UN Global Compact.


Robert Gherghe

 

 

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1818 :: 17.79MB