No SSO cookie

Cum sa economisim combustibil

voteaza
(0/ 0)
Cum sa economisim combustibil
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Preturile la combustibil par sa devina tot mai mari pe zi ce trece. Ce puteti face ca sa preintampinati acest lucru? Folositi aceste cateva idei si veti avea un portofel mai gros decat ati crezut initial.

 
 
Ati observat cum pretul combustibilului pare sa creasca in fiecare zi, fara incetare? Considerand ca cei mai multi dintre noi au nevoie de masini pentru a face unele activitati, precum mersul la serviciu, dusul copiilor la scoala sau in general a trai, cum putem sa rezolvam aceasta problema? Sa va dau raspunsul; folositi doar aceste cateva sugestii simple si usoare si in curand veti putea sa economisiti la combustibil mai mult decat ati crezut posibil.

Intretineti masina. Cateva lucruri precum schimbul filtrului de aer, bujiilor, umflarea corecta a anvelopelor, reglarea motorului periodic si schimbarea uleiului, vor avea un impact dramatic in kilometrii pe care ii veti putea parcurge cu masina.

Strangeti sau inlocuiti capacul rezervorului. Veti fi surprinsi cat combustibil dispare din cauza evaporarii prin capace largi sau care lipsesc. Potrivit agentiilor precum Consiliul de Protectie a Automobilului, cel putin 400 milioane de litri de combustibil se evaporeaza in fiecare an din aceasta cauza. Deci, ca sa economisiti ar trebui sa verificati capacul si sa-l strangeti bine sau sa il inlocuiti.

Planificati-va ziua. Planificati-va calatoriile pe care le faceti cu masina in timpul zilei. Ganditi-va la ruta pe care trebuie sa o parcurgeti intr-o zi. Acest lucru economiseste o cantitate mare de combustibil in cazul in care trebuie sa stati in trafic sau daca trebuie sa va intoarceti.

Impartirea masinii. Puteti face economii la combustibil daca impartiti cu altii aceste costuri. Incercati sa impartiti masina cu alte persoane de la serviciu. Daca aveti chiar si trei persoane in plus care sa imparta acest drum si sa contribuie la combustibil, veti reduce costul total cu combustibilul cu pana la 75%. Ganditi-va la acest lucru pentru un moment, daca va costa cam 200RON sa faceti plinul, dar mai aveti trei pasageri care sa va ajute, cheltuiala dvs. se reduce la aprox. 50RON. Acest lucru va permite sa mergeti la restaurant si sa mancati o masa decenta de fiecare data cand faceti plinul.

Teleconferinte. Daca trebuie sa va intalniti cu clientii sau alte persoane, incercati sa faceti o conferinta prin telefon sau prin internet de cate ori este posibil. Tehnologia a existat de foarte mult timp pentru conferintele telefonice. Companiile precum Apple sau Microsoft au dezvoltat un program care permite sa faceti exact ceea ce faceti si la o sedinta fata in fata dar via Internet, chiar si sa va vedeti cu interlocutorii. Costul acestui program poate parea prohibitiv initial, dar in comparatie cu costul anual al combustibilului (care creste constant), programul isi va dovedi rapid profitabilitatea.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2190 :: 22.14MB