No SSO cookie

Cum ajungi din Bucuresti la cele mai spectaculoase saline din Romania

voteaza
(0/ 0)
Cum ajungi din Bucuresti la cele mai spectaculoase saline din Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Romania este o tara extrem de bogata atunci cand vine vorba despre obiectivele turistice, avand o diversitate uriasa de destinatii naturale deosebit de atractive. Evident, exista si o serie de destinatii antropice, cum ar fi salinele. In muntii tarii exista mai multe saline, iar cateva dintre ele sunt spectaculoase.

 
 

Care sunt aceste saline si cum se ajunge la ele din Bucuresti?

Salina Turda.

Este cea mai cunoscuta datorita amenajarilor foarte bine gandite si datorita dimensiunii sale. In aceasta salina exista centre performante de tratament, locuri de joaca pentru copii si pentru adulti si un lac pe care se pot face plimbari cu barca. Cel mai simplu mod prin care se poate ajunge la Salina Turda este cu masina. Distanta de la Bucuresti pana la Turda este de 420.8 km si poate sa fie parcursa in 5 ore si 54 de minute. Este una dintre cele mai frumoase rute auto pe care se poate merge in Romania, in conditiile in care drumul intre Ramnicu Valcea si Sibiu, precum si cel dintre Sibiu si Alba Iulia, este excelent. O alta modalitate prin care se poate ajunge la Turda este cu avionul din Bucuresti pana in Cluj Napoca si apoi cu o masina inchiriata sau chiar cu un mijloc de transport in comun.

Salina Ocnele Mari.

Situata in statiunea balneo-climaterica Ocnele Mari, aceasta salina este de asemenea foarte mare. Suprafata sa este de 20 000 de metri patrati, iar dotarile sunt foarte atractive. In Salina pot fi gasite o biserica, un muzeu si terenuri de sport si de joaca. O harta rutiera a Romaniei detaliata dezvaluie ca din Bucuresti pana in Ocnele mari se parcurg doar 183.9 km, in 2 ore si 33 de minute. Transportul cu propriul automobil este cel mai sigur si cel mai rapid. Distanta dintre orase este parcursa in mare parte pe autostrada, intre Bucuresti si Pitesti, ramanand o portiune destul de mica, de aproximativ 67 de km, parcursa pe un drum european bun.

Salina Targu Ocna.

Daca am amintit de o salina din Ardeal si una din Oltenia, descoperim si una extrem de interesanta in inima Moldovei. Tg. Ocna este o salina frumoasa, care are in interior o multime de activitati de agrement, jocuri si sporturi interesante. De asemenea, are o sala de spectacole si chiar si o pista de carturi. Distanta pana in Targul Ocna este de 283 de km, care pot fi parcursi in 3 ore si 49 de minute pe un drum foarte bun: E 85. Din pacate, nu exista foarte multe alte optiuni, trenul fiind o varianta destul de costisitoare si inceata.

Ceea ce este cert, este ca oricare dintre cele trei saline merita sa fie vizitata si ca reprezinta obiective destul de accesibile din Bucuresti, asadar pot ocupa un weekend plin de distractie si sanatate.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1578 :: 19.26MB