No SSO cookie

Crestere de 25% pentru Skoda in primul trimestru

voteaza
(0/ 0)
Crestere de 25% pentru Skoda in primul trimestru
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Skoda, cel mai mare producator auto ceh, a inregistrat in primul trimestru cresteri evidente ale vanzarilor si profitului

 
 

Skoda a livrat 178.900 vehicule la client, adica cu 25 % mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Profitul operativ a cifrat 2,6 mld. CZK, ceea ce reprezinta o crestere insemnata comparativ cu primele trei luni ale anului 2009.

 

Cresterea volumului de livrari se datoreaza mai ales dezvoltarii economice din China, unde au fost livrate 42.700 vehicule (+121,9 %) si evolutiei pozitive din Europa Centrala, unde 28.000 vehicule (+12,9 %) au ajuns la client. Cresterea din Europa Centrala a fost determinata in principal de piata din Cehia (13.300 vehicule, +26,6 %). O evolutie deosebita au cunoscut modelele Octavia (+32,4 %), Superb (+119,3 %) si Yeti.

 

Cifra de afaceri a companiei Skoda a atins in aceasta perioada o crestere de 32,0 %. Profitul operativ a crescut de la 0,8 mld CZK la 2,6 mld. CZK. Aceste rezultate se datoreaza mai ales cresterii vanzarilor companiei Skoda (142.400 vehicule, +31,7 %). Alti factori de influenta au fost modell-mix-ul favorabil (cresterea vanzarilor modelelor Octavia, Superb si Yeti) si impactul in general pozitiv al cursurilor de schimb.

 

Rezultatele inregistrate la vanzari arata ca pietele Europei de Vest isi revin din recesiunea economica. O exceptie constituie insa Germania, unde piata auto a scazut fata de anul trecut cu aproape un sfert. Referitor la livrarile catre client, profitam de evolutia din China, o piata cu dezvoltare dinamica. si cifrele de vanzari din Cehia sunt imbucuratoare. Astfel cota din piata in Cehia a atins 33,5 %,“ a declarat Reinhard Fleger, membru al consilului de administratie Skoda in domeniul marketing si distributie.


El a mai adaugat: “De asemenea, si pentru intregul an, ne asteptam, in ciuda nesigurantei care contiuna sa marcheze pietele generale, la cresterea livrarilor fata de anul 2009.“


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2199 :: 19.26MB