No SSO cookie

CONCEPT: Mercedes-Benz Clasa X

voteaza
(0/ 0)
CONCEPT: Mercedes-Benz Clasa X
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Clasa X va fi lansată pe piaţă la finalul anului 2017, va fi oferit în două variante de design și un singur mesaj: primul pick-up cu adevărat premium

 
 

Prin Clasa X Concept, Mercedes-Benz Vans prezintă o perspectivă concretă asupra noului său pick-up, Clasa X. Primul pick-up premium va combina cele mai bune aspecte ale celor două lumi: puterea unui pick-up clasic cu eleganța consacrată Mercedes-Benz. Acest lucru este demonstrat în mod impresionant de Mercedes-Benz, ce lansează două variante de design. Clasa X Concept aventurierul puternic ilustrează faptul că viitoarea Clasă X va avea toate punctele forte ale unui pick-up clasic - robust, funcțional, puternic și cu abilitatea de a circula off-road. Clasa X Concept exploratorul rafinat merge un pas înainte și arată prin ce se va evidenţia acest pick-up care poartă steaua Mercedes-Benz. Clasa X va fi un adevărat Mercedes-Benz, de la designul distinctiv de brand şi confortul inegalabil, până la dinamica şi siguranţa la volan. Acest lucru va transforma Mercedes-Benz în primul producător premium care ia în considerare cerințele în continuă schimbare ale clienţilor din segmentul global al pick-up-urilor de dimensiuni medii. Pentru prima dată, Mercedes-Benz va face ca acest pick-up robust, cu locuri pentru până la cinci persoane, să devină atractiv ca maşină de familie, pentru un stil de viață urban.

Prin acest pick-up, Mercedes-Benz Vans va extinde gama de produse cu un al patrulea model de serie. În același timp, compania ce poartă steaua în trei colțuri va deveni primul producător premium care pătrunde în segmentul promițător al pick-up-urilor de dimensiuni medii. Daimler AG va face investiții de nouă cifre (euro) în noul model, la momentul lansării lui pe piață. Acesta va fi lansat la sfârșitul anului 2017, sub numele de Mercedes-Benz Clasa X. Piețele importante vor fi Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Australia și Europa.

Dr. Dieter Zetsche, Președintele Consiliului de Administrație Daimler AG şi Manager Mercedes-Benz Cars declară: „Prin pick-up-ul Mercedes-Benz vom acoperi un segment încă neexploatat din portofoliul nostru. Obiectivul nostru: dorim să oferim clienților autovehicule potrivite nevoilor lor specifice. Clasa X va stabili noi standarde într-un segment în continuă creştere".

„Vom deschide și vom schimba segmentul de pick-up-uri de dimensiuni medii prin primul pick-up din lume cu adevărat premium, destinat stilului de viață urban modern", spune Volker Mornhinweg, Manager Mercedes-Benz Vans. „Viitoarea noastră Clasă X va fi un pick-up fără compromisuri. Cadrul de tip scară, cuplul mare, motorul cu șase cilindri și tracțiunea integrală sunt neapărat necesare pentru noi. Ca valoare adăugată, noi aducem siguranţa, confortul, agilitatea şi designul expresiv - cu alte cuvinte, tot ceea ce evidenţiază autovehiculele care poartă steaua Mercedes-Benz. Vom atrage astfel atenţia unor clienți noi, care nu au luat în considerare înainte posibilitatea de a cumpăra un pick-up.”

La nivel mondial, piața pick-up-urilor de mărime medie trece printr-o schimbare radicală. În trecut, acestea erau cumpărate pentru a fi simpli „cai de tracţiune". Astăzi, sunt din ce în ce mai populare ca autovehicule versatile, pentru o utilizare simultan personală și comercială sau pentru o folosire strict personală. Procentul de pick-up-uri utilizate în scopuri personale a crescut constant de câţiva ani. În consecință, cabina dublă s-a transformat în corpul dominant al autovehiculului, oferind spaţiu pentru până la cinci persoane. Tot mai mulţi clienţi privaţi sau din mediul de afaceri solicită autovehicule comerciale având caracteristicile şi confortul unui autoturism. O evoluție similară a avut loc în segmentul autovehiculelor off-road acum 20 de ani. Atunci, Mercedes-Benz a fost primul producător premium care a lansat un SUV (sport utility vehicle), Clasa M, și a redefinit complet segmentul off-road, cu un succes de durată.

„Variantele de design ale Clasei X Concept reinterpretează idiomul distinctiv al designului de brand al SUV-urilor noastre, în cea mai expresivă formă, și întruchipează dihotomia filozofiei noastre, fiind hot şi cool”, declară Gorden Wagener, Manager Design la Daimler AG. „Cu un design progresiv, aventurierul puternic exprimă modernitatea cool și setea de aventură, în timp ce exploratorul rafinat folosește emoție pură pentru a oferi o experiență concretă a frumuseții moderne."

Clasa X Concept exploratorul rafinat, vopsit în elegantul alb metalic, arată în mod impresionant cum pick-up-ul Mercedes-Benz face o declarație de stil în segmentul său și în mediul urban. Contrastul dintre designul atractiv prin emoţia transmisă și detaliile tehnice precise, inovatoare şi inteligente reinterpretează filozofia Mercedes-Benz. Designul atletic conferă acestei maşini concept un aspect expresiv și dinamic. Partea din faţă reprezintă evoluția părţii frontale a SUV-ului - cu o priză de aer mai mare pe capotă și faruri care se extind mult pe aripi. Clasicul spoiler de SUV şi arcadele roţilor puternic evazate pun şi mai mult accent pe lățime și oferă autovehiculului o poziție și mai solidă pe drum. În același timp, partea frontală se distinge prin grila radiatorului cu o singură fantă, cu steaua Mercedes-Benz poziţionată central, aceasta fiind, de altfel, un element distinctiv al elegantelor coupé-uri Mercedes-Benz.

Aripile largi din faţă şi din spate fac loc unui ecartament potrivit pentru duritatea traseelor off-road. Jantele din aliaj ușor de 22 de inch, cu un finisaj cromat contrastant de culoarea antracitului, conferă Clasei X Concept exploratorul rafinat o poziţie impozantă. Panourile de rulare sunt integrate în caroserie și subliniază corpul autovehiculului sculptat într-o formă sportivă. În funcție de unghiul de iluminare, vopseaua, creată special pentru această maşină concept, dă profilului său atletic şi mai mult farmec emoţional.

Partea din față foarte scurtă a mașinii, partea din spate foarte lungă şi două linii lungi care se întind pe margini amplifică accentul pus pe dinamica condusului. Partea din spate a ambelor autovehicule concept poartă o margine cromată asemănătoare SUV-ului, în partea de jos, şi, ca trăsătură distinctivă, o bandă luminoasă formată din LED-uri din crom subţire, ce înconjoară hayonul. Aceasta subliniază caracterul unic al acestui viitor model de pick-up.

Interiorul Clasei X Concept exploratorul rafinat este o declaraţie de stil, în egală măsură emoțională și elegantă, caracterizată de un mix intrigant de culori calde și reci, precum și de materiale de înaltă calitate. Universul de culori și materiale folosite transmite filozofia purităţii senzuale a designului Mercedes-Benz. Atingerea fină a pielii naturale întoarse, de culoare maro, folosită la scaune, oferă un sentiment confortabil. Această culoare caldă, regăsită de asemenea pe tabloul de bord, este combinată cu pielea nappa de un alb glacial. Marginea realizată din lemn afumat de stejar, cu porii deschiși, contrastează cu elementele lucioase din aluminiu. Astfel, lumea luxului modern este reprezentată într-un mod extrem de elegant.

Farmecul contemporan este amplificat și mai mult de fantele de ventilație rotunde, de display-ul central de înaltă rezoluție, de sine stătător, precum și de controlerul central și de touchpad-ul multifuncțional. La fel ca la un smartphone, toate funcțiile telematice pot fi controlate prin touchpad, folosind gesturi sau introducând litere sau caractere. Prin urmare, Mercedes-Benz introduce cel mai modern concept de control și de afișaj din segmentul de pickup-uri de dimensiuni medii. În același timp, caracteristicile și funcționalitățile specifice segmentului pick-up-urilor au fost păstrate, cum ar fi frâna de mână din consola centrală.

Venind în completarea Clasei X Concept exploratorul rafinat, al doilea autovehicul concept se concentrează pe trăsăturile clasice ale unui pick-up. Clasa X Concept aventurierul puternic, cu un finisaj de vopsea metalică lemonax, exprimă duritate, durabilitate și performanţă off-road. Acesta subliniază în mod impresionant faptul că viitorul pick-up Mercedes-Benz va combina confortul și eleganţa cu trăsăturile de bază ale acestei categorii de autovehicule.

Plafonul Clasei X Concept aventurierul puternic este la o înălțime de 1,90 metri. Anvelopele mari de dimensiunea 35x11.50, stabilitatea puternică la sol şi designul atletic inspiră respect de la prima vedere. Grila radiatorului cu două fante, semn distinctiv al SUV-ului, bara de protecție frontală şi din spate, protecțiile pentru aripi şi arcadele mate de carbon ale roților evidenţiază şi mai mult estetica off-road superioară. Un troliu electric în partea din față și un cârlig metalic în partea din spate sunt indicii suplimentare ale durabiliității și puterii acestui viitor pickup.

Având un design progresiv, această maşină concept transmite independență și sete de aventură în formele cele mai pure. Acest sentiment este prezent şi în interior. Elementele mate de carbon de pe suprafețele exterioare și interioare, suprafeţele metalice lustruite, precum și o combinaţie îndrăzneaţă de culori îi conferă acestui autovehicul expresia puterii. Finisajul exterior metalic de vopsea în nuanţa lemonax este perfect asortat cu tuşele interioare de culoare. Conceptul de materiale și nuanţe utilizat completează aspectul exterior cu piele nappa neagră lucioasă și carbon negru embosat pe suprafețe de piele. Pentru a proteja scaunele astfel încât să asigure suport lateral în toate situațiile și pe orice tip de teren, suporturile laterale sunt acoperite cu piele neagră, care oferă o aderenţă foarte bună şi are un sentiment plăcut la atingere.

Ca de fiecare dată, clienții Mercedes-Benz vor putea alege în cazul Clasei X diferitele variante de echipare, pentru a personaliza exteriorul şi interiorul. În plus, Mercedes-Benz va dezvolta o gamă specială de accesorii pentru pick-up. Grație strategiei modulare deja testate, o serie de componente interioare, pe care clienții le cunosc și le aprecieză deja de la Clasa C și Clasa V, vor fi regăsite şi la Clasa X – de la materialele de înaltă calitate perfect finisate şi sistemul de infotainment, la confortul scaunelor ergonomice. În consecinţă, acest pick-up va oferi sentimentul deja cunoscut de familiaritate tipic mărcii și va aduce un nou nivel de confort și atractivitate în segmentul pick-up-urilor de dimensiuni medii.

Clasa X va stabili, de asemenea, noi standarde în segmentul său, în ceea ce privește conectivitatea. Datorită modulului de comunicare cu cartela SIM încorporată va fi posibilă utilizarea extensivă a serviciilor de conectare Mercedes me. Șoferii pot conecta pick-up-ul la smartphone, tabletă sau PC în orice moment și de oriunde. De exemplu, pot trimite destinații de navigare către autovehicul, pot vedea unde este parcat sau cât de mult combustibil are în rezervor. În plus față de aceste servicii online opţionale, de la distanță, sunt disponibile şi alte servicii standard, cum ar fi recuperarea după accident, managementul întreținerii și al defecţiunii.

Gama de motoare este, de asemenea, variată. Vârful de gamă va avea un motor diesel V6, combinat cu tracţiunea integrală 4MATIC. Cuplul mare al motorului va oferi o dinamică ridicată on-road şi off-road. Sistemul integral va combina un sistem electronic de tracțiune, o cutie de transfer reductor și două diferențiale. Sistemul de tracțiune și diferențialele acționate electric canalizează puterea acolo unde tracţiunea este cea mai bună. În condiții extreme off-road, diferențialele din spate și diferențialul dintre osii pot fi blocate. Acest lucru va face posibilă depăşirea obstacolelor dificile şi a pantelor în condiții de siguranță.

Puternicul sistem de rulare şi șasiul de tip scară pot transporta o încărcătură de peste 1,1 tone și o capacitate de remorcare de până la 3,5 tone. Această putere este suficientă, de exemplu, pentru a transporta în pick-up aproximativ patru metri cubi de lemn de foc sau pentru a tracta o barcă. În același timp, suspensia, special construită cu osii late, puntea spate cu arcuri elicoidale și un amortizor calibrat cu precizie, vor asigura un confort sporit la rulare – on-road şi off-road. Pick-up-ul care poartă steaua în trei colțuri va impresiona prin direcția precisă, prin experienţa de condus confortabilă și prin virajelele agile. În plus, va amortiza loviturile în mod elegant, transformându-l în autovehiculul perfect pentru mediul urban.

La fel ca toate autovehiculele Mercedes-Benz, pick-up-ul se va distinge prin siguranța exemplară. Sistemele moderne de asistență a șoferului, bazate pe camere video, radar şi senzori cu ultrasunete, vor sprijini și ajuta șoferul în multe situații apărute în timpul condusului şi vor spori siguranţa şi confortul. O serie de sisteme de asistență vor fi incluse standard în componenţa pick-up-ului.

Clasa X va combina punctele forte ale unui pick-up cu atractivitatea, confortul, plăcerea de a conduce și siguranța ce individualizează autovehiculele care poartă steaua Mercedes-Benz. Prin urmare, pick-up-ul Mercedes-Benz va anula diferenţele dintre utilizarea în scop comercial şi cea în scop personal și dintre folosirea urbană și rurală. Această caracteristică va atrage atât proprietarii de pick-up, care doresc să aibă parte de beneficiile unui autoturism, precum performanţă, siguranţă şi confort, cât şi pentru persoanele care conduc un autovehicul de pasageri, un SUV sau autovehicul comercial uşor. Aceste date au rezultat din studiile extensive de piață efectuate de Mercedes-Benz, vizând potențialii clienți din piețele țintă.

Pick-up-urile de dimensiuni medii au în prezent cea mai mare cotă din piața totală a autovehiculelor în Australia, cu 14,1%. Argentina vine din urmă, cu 11,6%. Acest lucru înseamnă că, în aceste țări, unul din opt autovehicule înregistrate este un pick-up din categoria de o tonă. În Brazilia, pick-up-urile de dimensiuni medii au o cotă de aproape 5% din piața totală a autovehiculelor. Aceasta cotă este de 0,5% în Germania, 1,3% în Marea Britanie, 1,4% în Turcia și 0,8% în Rusia.

Pe baza studiilor sale de piață, Mercedes-Benz a identificat cinci grupuri de clienți specifici pentru Clasa X, cu relevanță diferită în fiecare țară.

Un grup țintă important este format din familiile cu un stil de viață activ și o afinitate pentru produsele premium. Ei folosesc pick-up-ul mai ales pentru naveta la locul de muncă, pentru cumpărături, pentru a duce copiii la școală sau la diferite activități sportive, pentru excursii de week-end și vacanțe. Piețele importante sunt Brazilia, Argentina, Australia și Africa de Sud.

Un alt grup țintă pentru Clasa X sunt aventurierii de succes, care trăiesc în mediul urban și practică sporturi în aer liber, cum ar fi schiatul sau jet ski-ul şi deţin propria lor barcă. Ei au nevoie de un autovehicul premium confortabil pentru a-l folosi zi de zi şi care, în același timp, le oferă spațiu de încărcare suficient și posibilitatea de a-şi remorca echipamentele de agrement. Piețele de top sunt Australia, Africa de Sud, Brazilia, Marea Britanie și Germania.

În plus, pick-up-ul Mercedes-Benz va avea potențialul de a inspira individualiştii care adoptă cele mai noi trenduri, cu o afinitate pentru produsele premium. Aceştia au un stil de viață independent și îşi doresc un autovehicul cu un design unic, ce iese din tipare, şi care le pune în evidenţă personalitatea şi statutul lor. Aceste persoane independente folosesc pick-up-ul ca un „autovehicul de zi cu zi" pentru oraș, destinat activităților de seară și de weekend, precum și evenimentelor sportive. Piețele cheie pentru acest grup țintă sunt Germania, Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

Al patrulea grup de clienţi include oamenii de afaceri, cum ar fi contractorii din construcții, arhitecții și furnizorii de servicii care doresc să-şi folosească pick-up-ul atât în scopuri comerciale, cât și personale. Pick-up-ul poate fi o maşină de serviciu confortabilă, pentru întâlniri cu clienții, dar la fel de bună şi pentru a transporta angajații sau uneltele și materiale de construcție. Astfel, poate fi un „autovehicul de zi cu zi", dar și un autovehicul pentru activități de weekend. Piețe importante pentru oamenii de afaceri sunt Germania, Marea Britanie, Australia și Argentina.

Deţinătorii de ferme de vite din Argentina, cultivatorii de soia din Brazilia sau viticultorii din Africa de Sud pot, de asemenea, folosi pick-up-ul lor în scopuri comerciale și personale. Pe de o parte, ei au nevoie de un autovehicul care să-i poată transporta pe teren neasfaltat și să aibă suficientă sarcină utilă și capacitate de remorcare, pe de altă parte, acesta trebuie să fie adecvat pentru întâlnirile cu clienții și furnizorii, cât și pentru utilizarea ca „autovehicul de zi cu zi", pentru familie.

Lansarea pe piață a modelului Mercedes-Benz Clasa X în Europa va avea loc la finalul anului 2017. Noul model de serie va fi situat în segment la un preț atractiv. Pick-up-ul va fi fabricat în cooperare cu Alianţa Renault-Nissan. Producția pentru piețele din Europa, Australia și Africa de Sud va începe la fabrica Nissan din Barcelona (Spania), în 2017.

Clasa X pentru piața din America Latină va ieşi de pe liniile de asamblare de la fabrica Renault din Cordoba (Argentina), începând cu anul 2018.

Prin Clasa X, Daimler AG şi Alianţa Renault-Nissan îşi extind cooperarea strategică, începută în urmă cu șase ani. Aceasta facilitează intrarea rapidă şi eficientă din punct de vedere financiar a producătorului Mercedes-Benz în segmentul pick-up-urilor de dimensiuni medii, care este în continuă creştere. În plus, ambele companii beneficiază de o utilizare optimă a capacității de producție. Nissan este al doilea mare producător din lume de pick-up-uri de dimensiuni medii, cu o sarcină utilă de o tonă, și are peste 80 de ani de experiență în producerea și promovarea acestor tipuri de autovehicule.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3177 :: 17.83MB