No SSO cookie

Comisia Europeana doreste doar masini electrice in centrul oraselor

voteaza
(0/ 0)
Comisia Europeana doreste doar masini electrice in centrul oraselor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Comisia Europeana a declarat ca doreste ca pana in 2050 sa se interzica accesul masinilor diesel sau pe benzina in centrul oraselor din Europa. Noua decizie va implica si transportorul local, acesta va suferi o reducere de emisii de 40%.

 
 
Oficialii UE au declarat ca aceste decizii vor permite o reducere totala a emisiilor din Europa cu pana la 60%. Comisia Europeana doreste de asemenea sa reduca drastic accidentele pana in 2020 si chiar sa elimine mortile cauzate de accidentele rutiere pana in 2050.

Propunerea a fost vazuta cu ochi rai de majoritatea tarilor. Ministrul Transportului din Marea Britanie, Norman Baker a declarat ca UE nu ar trebui sa se implice in politica oraselor si ca interzicerea masinilor in centrul oraselor este absurda.

O alternativa mai eficienta ar fi obligarea producatorilor sa realizeze masini mai eficiente din punct de vedere a emisiilor. Marii producatori au inceput deja sa dezvolte si sa lanseze modele de oras, modele dotate cu tehnologie start and stop si sistem de regenerare a energiei din franare. Modelele hibride sunt de asemenea in continua dezvoltare.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1645 :: 17.78MB