No SSO cookie

Colectia BMW Art Car prezentata la Londra

voteaza
(5/ 1)
Colectia BMW Art Car prezentata la Londra
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

ICA, în parteneriat cu BMW, primarul Londrei şi Festivalul Londra 2012, vor acapara o parcare emblematică în Shoreditch şi timp de două săptămâni, între 21 iulie şi 4 august, vor organiza o expoziţie unică: în premieră în Marea Britanie va fi prezentată Colecţia BMW ART CAR. Intrarea este gratuită.

 
 

Colecţia, iniţiată în urmă cu 35 de ani, include automobile BMW transformate de unii dintre cei mai renumiţi artişti ai lumii, printre care Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, M.J. Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, César Manrique, Jeff Koons, A.R. Penck, Esther Mahlangu, Sandro Chia, Jenny Holzer şi David Hockney.

ART DRIVE! THE BMW ART CAR COLLECTION cuprinde creaţiile a 16 artişti internaţionali care vor fi expuse pe şase etaje din parcarea NCP, situată pe Great Eastern Street în Shoreditch. Proiectul, care reuneşte excelenţa BMW în designul auto şi pasiunea şi angajamentul ICA faţă de artă, constituie o oportunitate unică pentru iubitorii de artă şi design, dar şi pentru pasionaţii de maşini.

BMW ART CAR COLLECTION a început atunci când Hervé Poulain - pilot de curse din Franţa, dar şi un pasionat participant la licitaţii - l-a invitat pe prietenul său Alexander Calder să realizeze designul unui automobil pentru a transpune excelenţa artistică într-un "obiect aproape perfect". Rezultatul final a fost o maşină de curse care în cele din urmă avea să participe la ediţia din 1975 a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Aşa a luat naştere proiectul BMW Art Car.

De atunci, unele dintre cele mai importante nume ale artei contemporane s-au adăugat colecţiei printr-o gamă vastă de interpretări artistice. Modelul Art Car realizat de David Hockney în 1995 a adus interiorul maşinii la exterior, dezvăluind astfel totul, de la componentele interne ale motorului până la partea spate a maşinii. Rauschenberg a încorporat transferul fotografic al picturilor lui Ingres, în timp ce Andy Warhol şi Roy Lichtenstein au folosit caroseria automobilului pentru a portretiza esenţa vitezei.

Declaraţii referitoare la "ART DRIVE! The BMW Art Car Collection 1975-2010"

Ruth Mackenzie, director al Festivalului Londra 2012, a declarat: "Festivalul Londra 2012 este încântat că poate colabora cu BMW şi ICA la o expoziţie care va fi unul dintre cele mai atractive evenimente pop up ale verii - Londra nu a mai văzut niciodată aceste maşini extraordinare, iar acest eveniment gratuit va fi punctul de atracţie al festivalului nostru".

"ICA este foarte încântat de colaborarea cu LOCOG, BMW şi municipalitatea londoneză în cadrul acestui proiect", a completat Gregor Muir, director executiv ICA. "Art Drive! reprezintă o oportunitate extraordinară pentru ICA de a atrage un public nou".

"Prin prezenţa BMW Art Cars la Londra, un vis devine realitate în cele din urmă. Cele 16 «sculpturi mobile» îi vor fascina pe toţi cei care apreciază arta, designul şi automobilele", a remarcat Dr. Thomas Girst, director pentru proiecte culturale în cadrul BMW Group.

"BMW mi-a dat un model al maşinii, iar eu l-am primit continuu. În cele din urmă, am considerat că ar fi o idee bună să arăt maşina ca şi cum aş vedea-o din interior." David Hockney

"Am încercat să ofer o descriere vie a vitezei. Dacă o maşină este foarte rapidă, toate contururile şi culorile se vor estompa." Andy Warhol

"Aceste maşini de curse sunt precum viaţa, sunt puternice şi cuprind multă energie. Poţi participa cu ele, să te alături acestora şi să laşi energia să te cuprindă." Jeff Koons

Implicarea culturală a BMW Group

De-a lungul ultimilor 40 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care se implică - aspect esenţial pentru lucrările artistice revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile majore într-o afacere de succes. Informaţii suplimentare: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview

ICA

Institutul de Artă Contemporană [ICA] a fost fondat în anii '40 de un grup de artişti şi scriitori radicali, ca spaţiu de practică a artelor experimentale şi provocatoare. Deţine o poziţie unică la The Mall, în centrul Londrei, într-o clădire din perioada Regenţei, concepută de John Nash. De la mutarea în actualul sediu, în 1968, ICA a devenit sediul avangardei britanice şi continuă să aducă în prim-plan practicarea artei interdisciplinare.

Binecunoscut pentru susţinerea inovaţiilor şi a noilor talente în arta contemporană, ICA a căutat ca proiectul să cuprindă şi câţiva arhitecţi din East End, aflaţi în plină dezvoltare a carierei, precum Julia, Loop.pH şi My Beautiful City.

Olimpiada Culturală şi Festivalul Londra 2012

Olimpiada Culturală Londra 2012 este cea mai mare sărbătoare culturală din istoria modernă a Mişcării Olimpice şi Paralimpice. Întinsă pe parcursul a patru ani, aceasta este concepută să ofere oricărei persoane din Marea Britanie şansa de a fi parte a proiectului Londra 2012 şi să inspire creativitatea în pentru toate formele de cultură, în special în rândul tinerilor.

Punctul culminant pentru Olimpiada Culturală este Festivalul Londra 2012, spectaculoasa sărbătoare naţională întinsă pe parcursul a 12 săptămâni care reuneşte artişti de calibru din întreaga lume, dar şi pe cei mai buni din Regatul Unit. Până la 9 septembrie 2012, se va sărbători varietatea, calitatea şi accesibilitatea culturii britanice - una de calibru mondial -, inclusiv dansul, muzica, teatrul, artele vizuale, moda, filmul, comedia şi inovaţia digitală, oferind astfel celor din Marea Britanie să sărbătorească Jocurile Olimpice şi Paralimpice Londra 2012. Pentru mai multe detalii despre program, pentru a descărca ghidul oficial al Festivalului Londra 2012 şi pentru a primi informaţii, accesaţi www.london2012.com/festival.

Primarul Londrei

Primarul Londrei susţine un program vast de evenimente şi activităţi culturale gratuite pentru a face şi mai interesant anul 2012. Prin colaborarea cu artişti internaţionali remarcabili şi cu organizaţii culturale de calibru, acest program Mayor of London Presents are loc în fiecare colţ al capitalei pentru a completa Festivalul Londra 2012. Acesta include Showtime, cel mai mare festival de artă în aer liber organizat vreodată în capitală, cu o multitudine de artişti electrizanţi din Marea Britanie şi de pretutindeni veniţi în fiecare cartier, pe străzile mari, parcuri şi centre urbane; BT London Live, care aduce imagini în direct de la Jocuri, precum şi activităţi sportive şi de entertainment în Hyde Park, Victoria Park şi Trafalgar Square; şi Surprises care oferă spectacole pop-up şi experienţe unice în locaţii familiare şi neobişnuite, deasupra oamenilor şi pe acoperişul clădirilor emblematice. Urmăriţi-le la www.molpresents.com şi pe Facebook sau Twitter.

Echipa proiectului Art Drive!

Art Drive! Duce în premieră ICA în Shoreditch şi este localizat în Parcarea Great Eastern Street. Familiară la nivel local, parcarea va fi transformată într-o galerie temporară, cu grijă şi atenţie acordate utilizării materialelor şi tehnicilor ecologice în prezentări şi grafice. ICA şi-a unit forţele cu trei grupuri din estul Londrei în domeniul expoziţional, prezentării evenimentului şi designului grafic: My Beautiful City, Loop.pH şi Julia.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2434 :: 22.2MB