No SSO cookie

Citroen WRC vrea hat trick-ul in Raliul Portugaliei

voteaza
(0/ 0)
Citroen WRC  vrea hat trick-ul in Raliul Portugaliei
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Raliul Portugaliei a fost una dintre cursele celebre din Campionatul Mondial pana in 2001. Aceasta etapa a fost reintrodusa in calendar in urma cu patru ani si si-a pastrat popularitatea.

 
 

Prin victoriile din 2007 si 2009, Sebastien Loeb, Daniel Elena si modelul Citroen C4 WRC sunt neinvinsi in Raliul Portugaliei. La cea de-a treia participare in acest raliu, intreaga echipa isi doreste un hat trick, ceea ce ar inseamna extinderea avansului in clasamentul general al pilotilor. In lupta pentru titlul constructorilor, Citroen Total World Rally Team are un avans de 5 puncte fata de rivalul traditional BP Ford. In aceste conditii, performanta echipajului Dani Sordo/Marc Marti va fi cruciala pentru ca situatia sa ramana neschimbata inaintea vacantei de vara.


De sase ori campion mondial, Loeb a castigat de fiecare data cand a luat startul in Raliul Portugaliei. In 2010, obiectivul sau este sa obtina a 58-a victorie din cariera. “Imi plac raliurile foarte mult, dar lucrurile nu sunt chiar atat de usoare aici,” explica Loeb. “De la inceputul sezonului, in fiecare etapa, ne-am confruntat cu cocoase pe fiecare proba, acele mici ridicaturi care fac ca noi sa nu vedem virajele care urmeaza. Raliul Portugaliei are cele mai multe astfel de portiuni. In rest, nu pot spune ca Raliul Portugaliei este unul foarte dificil. Este un amestec a tot ceea ce face un raliu spectaculos pe macadam, adica pasaje rapide, dar si zone inguste si foarte lente.”
 

In urma celor trei victorii si a altor doua clasari pe podium, in cele cinci raliuri de pana acum, Loeb are un avans confortabil in clasamentul general. Chiar daca in Noua Zeelanda a obtinut cel mai slab rezultat din acest sezon, locul 3, Loeb a venit de la antipozi cu o concluzie pozitiva. “Am ajuns la Auckland cu un avans de 40 de puncte fata de Petter Solberg si ne-am intors cu 36 puncte avans fata de Jari-Matti Latvala. Sa pierzi doar patru puncte intr-un raliu nu e rau deloc. In acest sezon sunt sase piloti care pot castiga curse. E bine ca am terminat pe podium in Noua Zeelanda, dar asta nu inseamna ca ne putem relaxa in continuare”.

 

Tot in Raliul Portugaliei va reveni, la volanul unui Citroen C4 WRC, si echipajul Kimi Raikkonen/Kaj Lindstrom. Cei doi nu au concurat in Noua Zeelanda si, in Portugalia, vor continua procesul de acomodare in mondialul de raliuri. Tot pentru echipa Citroen Junior va lua startul si echipajul Sebastien Ogier/Julien Ingrassia.

Robert Gherghe

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2100 :: 22.16MB