No SSO cookie

Citroen va lansa modelele C6 si C1 în 2005

voteaza
(0/ 0)
Citroen va lansa modelele C6  si C1 în 2005
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Două noi modele ale companiei Citroen, limuzina C6 coupe şi modelul mini C1 vor fi lansate până în toamna anului 2005, informează publicaţia germană Automobilwoche.

 
 
[poza1s]Modelul de clasă superioară C6, care mai are reminescenţe din design-ul unor prototipuri mai vechi, precum DS sau CX, va intra în producţie în Franţa, la uzina companiei din Rennes. Producţia este estimată la circa 150 de unităţi zilnic. Directorul companiei Citroen, Claude Satinet are o viziune optimistă asupra vânzărilor acestui model, despre care se spune că este greu să îl deosebeşti de prototipul Lignage, prezentat la Geneva în 1999. De altfel, a adăugat Satinet, Lignage a fost prezentat publicului german, care s-a arătat destul de încântat de calităţile acestui automobil. [poza2s]În consecinţă, speranţele de livrări ale Citroen, pentru C6, se ridică la 10.000 de unităţi annual, cifră care satisface toate aşteptările directorului Satinet. Nu acelaşi lucru se va întâmpla însă cu C1, a cărei producţie va debuta în 2005 în Cehia şi care va fi de 100.000 de unităţi anual. C1 este un proiect de colaborare între PSA/Peugeot-Citroen şi Toyota şi reprezintă un model de mic litraj, cu preţ redus, situat între 7.500 şi 8.000 de euro. [poza3s]Satinet a precizat că va “face bani buni cu această maşină”, care a împrumutat numele unei motociclete BMW ce urmează să fie scoasă din producţie în acest an. Citroen a precizat că BMW a fost foarte cooperativ, acordând permisiunea utilizării denumirii C1, pentru continuarea seriei care mai include limuzina C5 şi minivehiculul C3. C1 va avea, în urma înţelegerilor realizate, şi variante produse de Toyota şi Peugeot.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1622 :: 17.76MB