No SSO cookie

Chrysler, primul profit din ultimii doi ani

voteaza
(0/ 0)
Chrysler, primul profit din ultimii doi ani
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Grupul american Chrysler a anuntat astazi ca a inregistrat in primul trimestru 2011 un profit de 116 milioane de dolari. Acesta este primul rezultat pozitiv inregistrat de americani in mai mult de doi ani - practic, primul profit de dupa ce Chrysler a iesit din procedura de faliment.

 
 

Cele 116 milioane de dolari profit sunt in contrast cu pierderea de 197 milioane de dolari inregistrata in perioada similara din 2010, in timp ce incasarile nete s-au situat la nivelul de 13,1 miliarde de dolari, cu 35% mai mult decat in Q1 al anului trecut.

 

De asemenea, vanzarile globale ale Chrysler Group au urcat in primele trei luni ale anului in curs la 394.000 de vehicule, cu 18% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent.

 

In cursul conferintei de presa in cadrul careia au fost anuntate rezultatele financiare, oficialii Chrysler au prezentat si modul in care intentioneaza sa plateasca, pana la 30 iunie 2011, datoriile catre guvernele SUA si al Canadei.

 

Astfel, Chrysler va imprumuta, in total, 7,5 miliarde de dolari (3,5 miliarde dolari printr-un imprumut pe sase ani, 2,5 miliarde de dolari in obligatiuni si 1,5 miliarde de dolari printr-o linie de credit). Suma va fi folosita pentru a acoperi cele 5,8 miliarde de dolari datorate guvernului SUA si cele 1,7 miliarde de dolari imprumutate de la guvernul Canadei in cursul procesului de reorganizare din 2009.

 

Aparent, Chrysler nu face decat sa se (re)imprumute pentru a achita imprumuturi scadente, insa la nivel global, americanii vor face economii importante datorita reducerii ratei dobanzii (noile credite au rata mai mica decat cele guvernamentale).

 

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1491 :: 17.79MB