No SSO cookie

Chinezii de la SAIC vor sa cumpere actiuni GM

voteaza
(0/ 0)
Chinezii de la SAIC vor sa cumpere actiuni GM
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Statul american va scoate la vanzare pachetul de 61% edtinut la GM, iar chinezii de la SAIC si-au manifestat interesul asupra ofertei.

 
 

Surse din industria auto raporteaza ca grupul chinez SAIC intentioneaza sa cumpere actiuni GM, in momentul in are acestea vor fi scoase pe piata, in luna noiembrie a acestui an. Chinezii nu au confirmat oficial dorinta lor, iar GM a refuzat sa comenteze asupra acestei situatii.


Guvernul american doreste sa scoata pe piata participatia de 61% din actiunile GM, acumulate in urma imprumutului companiei cu 50 miliarde de dolari din banii platitorilor de taxe. Scoaterea actiunilor la vanzare contrarvine opiniei politice care nu ar permite unor investitori straini sa puna mana pe actiunile GM. Chiar si in aceste conditii, Trezoreria americana a respins ideea de a vinde actiunile exclusiv unor investitori locali, insa a specificat ca niciun investitor sau vreun grup de investitori nu va primi o cota disproportionata sau nu va beneficia de un tratament neobisnuit.


Oferta din luna noiembrie va cuprinde participatia statului american si cea a guvernului canadian. Planul guvernului SUA este scape de actiuni intr-o luna, insa Dan Akerson, CEO GM, sustine ca procedura poate dura si ani de zile. Interesul SAIC nu pare iesit din context in conditiile in care GM si comapnia chineza produc masini impreuna in tara asiatica.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
GM | SAIC | China | SUA |
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2030 :: 22.17MB