No SSO cookie

Chevrolet Sonic recall: le lipsesc placutele de frana!

voteaza
(0/ 0)
Chevrolet Sonic recall: le lipsesc placutele de frana!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sfarsitul anului 2011 a adus cu sine cel mai bizar motiv de recall: unele Chevrolet Sonic ar putea avea lipsa o placuta de frana!

 
 

General Motors s-a aflat, anul trecut, in fata unei situatii cel putin inconfortabile, cand a trebuit sa recunoasca  public, ca unele unitati ale proaspat lansatului subcompact Chevrolet Sonic (Aveo in Europa), ar putea avea lipsa o placuta de frana. Mai mult, placuta de frana care lipseste poate fi atat cea interioara, cat si cea exterioara.

Gigantul auto a declarat ca a primit o prima notificare asupra problemei, inca din 29 noiembrie 2011, cand un client care cumparase un Sonic de la un dealer, s-a plans ca la franare apar anumite zgomote ciudate. Compania a completat declaratia cu faptul ca nu s-au inregistrat accidente care sa aiba legatura cu aceasta cauza.

General Motors a initiat un recall care priveste 4.873 unitati Sonic construite intre 2 iunie 2011 si 21 noiembrie 2011, dintre care 4.296 au fost comercializate in SUA si 577 in Canada.

Intr-o scrisoare remisa catre National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), GM puncteaza faptul ca placuta de frana lipsa ar putea duce la reducerea performantei sistemului de franare, marind totodata posibilitatea producerii de accidente.

Mai mult, GM va notifica proprietarii si va pune dealerii sai sa inspecteze vehiculele vandute, in cautarea unei placute de frana lipsa, atat pe interiorul discului de frana, cat si la exteriorul acestuia.
"Daca se va constata lipsa uneia dintre pacute, dealerii vor inlocui ambele placute de frana, etrierul si discul de frana. Acest serviciu se va efectua fara costuri pentru client," sta scris in declaratia remisa de General Motors.

Recall-ul Chevrolet Sonic este programat sa inceapa pana in 14 ianuarie 2012.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3503 :: 17.8MB