No SSO cookie

Chevrolet prezinta motorul electric pentru modelul Spark EV

voteaza
(0/ 0)
Chevrolet prezinta motorul electric pentru modelul Spark EV
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

GM va fi primul producator auto care va construi motoare electrice in S.U.A

 
 

Motoarele electrice sunt utilizate pentru orice, de la electrocasnice la jucarii pentru copii, inclusiv in industria auto, unde au o istorie de aproape un secol, incepand cu inventarea demarorului electric de catre Charles Kettering in 1912.

Motoarele electrice capata acum un nou rol, acela de componenta cheie in sistemele de propulsie ale autovehiculelor, la fel ca in cazul modelului Chevrolet Volt.

„In ultimii ani am pus accent pe dezvoltarea capacitatii de productie interna a bateriilor, care va avea un rol semnificativ in progresul nostru”, a declarat Larry Nitz, director executiv al departamentului de sisteme de propulsie electrica pentru autovehicule in cadrul GM. „Dezvoltarea motoarelor electrice si procesele de productie a acestora sunt domenii de specialitate necesare pe masura ce extindem tehnologiile sistemelor de propulsie electrica pentru autovehicule pentru a indeplini nevoile clientilor nostri din intreaga lume.”

Chevrolet isi etaleaza cunostintele de specialitate in domeniul motoarelor electrice in cadrul unei fabrici pilot din Wixom, o suburbie din Detroit, inainte de inceperea productiei de motoare electrice la fabrica GM din White Marsh, Maryland, SUA (in apropierea orasului Baltimore), la sfarsitul anului 2012. Practic, echipamentele si procesele care vor fi utilizate la White Marsh vor fi testate si aprobate la Wixom.

Autovehiculele cu sistem de propulsie conventional utilizate in prezent dispun de o multitudine de motoare electrice pentru actionarea scaunelor, geamurilor, sistemelor de spalare a parbrizului si pentru alte functii. Motoarele electrice sunt utilizate in cadrul autovehiculelor hibride si electrice pentru a propulsa autovehiculul. Energia electrica este stocata intr-o baterie, iar aceasta alimenteaza motorul electric care actioneaza rotile.

GM pune accentul pe dezvoltarea motoarelor cu inductie si cu magnet permanent, care au o gama larga de utilizari. La o demonstratie recenta de la fabrica din Wixom, reprezentantii media au avut oportunitatea de a construi manual parti ale unui motor cu magnet permanent, avand aceeasi configuratie cu cea a motorului de 85 kW (114 cp) cu magnet permanent care va fi montat pe autovehiculul electric Chevrolet Spark, ce urmeaza a fi lansat in 2013.

Fabrica White Marsh va produce motoare electrice pentru modelul Spark si pentru alte autovehicule electrice care vor fi lansate ulterior. In prezent, GM utilizeaza motoare electrice pentru sistemele de propulsie electrica a noua modele: Chevrolet Volt, Chevrolet Malibu Eco, Chevrolet Silverado Hybrid, Buick Lacrosse eAssist, Buick Regal eAssist, GMC Sierra Hybrid, GMC Yukon si Yukon Denali Hybrid si Cadillac Escalade Hybrid.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (1)

scris de ovyy

Ar fi bine venit un motor electric pentru modelul Spark EV.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2783 :: 17.79MB