No SSO cookie

Chevrolet ocupă primele poziţii pe circuitul de la Macao

voteaza
(5/ 1)
Chevrolet ocupă primele poziţii pe circuitul de la Macao
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Rob Huff s-a clasat astăzi pe prima poziţie în sesiunea de calificare pentru ultima rundă a Campionatului Mondial de Turisme, sezonul 2012,  iar autovehiculele Cruze ale echipei RML ocupă primele trei locuri pentru Cursa 1 de duminică.

 
 

Britanicul a făcut din nou istorie, fiind primul pilot de turisme care parcurge circuitul de 6,1 km în mai puţin de 2’30”. Aceasta a fost cea de-a patra clasare consecutivă pe prima poziţie pe circuitul îngust şi rapid de pe străzile fostei enclave portugheze, Huff câştigând de asemenea 5 din ultimele 8 curse desfăşurate la Macao.

Coechipierii săi Yvan Muller şi Alain Menu s-au situat pe locul al doilea şi al treilea, partea din faţă a grilei de start fiind în întregime de culoare albastră.

Huff, care conduce în clasamentul general, are o şansă extraordinară prin poziţia pe care o ocupă de a obţine duminică primul titlu de campion mondial WTCC. Şi-a mărit avantajul în vârful clasamentului, situându-se în prezent la 37 de puncte în faţa lui Menu şi la 42 de puncte de Muller. Mai sunt disponibile încă 50 de puncte în total.

Performanţa excelentă a autovehiculelor Cruze a fost desăvârşită de cele două autovehicule ale echipei Bamboo Engineering. Darryl O’Young, pilotul din Hong Kong, s-a situat pe poziţia a 6-a în clasamentul general, ocupând pentru al treilea an consecutiv  primul loc într-un clasament al piloţilor independenţi. Alex MacDowall s-a situat pe locul al 10-lea în clasamentul general, ceea ce înseamnă că va începe Cursa 2 de pe prima linie a grilei de start.

Cu cele 9 puncte obţinute astăzi, Chevrolet a acumulat în total 939 de puncte, apropiindu-se de pragul de 1000 de puncte, o premieră pentru un producător auto participant la WTCC.

Sâmbătă nu va avea loc nici un eveniment pe circuitul WTCC, permiţându-le echipelor şi piloţilor să se pregătească înainte de ultimele două curse de duminică, ce vor reprezenta şi un rămas-bun pentru Chevrolet de la acest campionat, după 8 ani încununaţi de succes şi 3 titluri la categoriile Constructori şi Piloţi.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2428 :: 17.79MB