No SSO cookie

Chevrolet a gazduit Design Night in Londra

voteaza
(0/ 0)
Chevrolet a gazduit Design Night in Londra
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Chevrolet a premiat la Londra castigatorii concursului Young Creative Chevrolet.

 
 

Londra. La sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul evenimentului care a avut loc la Battersea Power Station Londra, Chevrolet Europe a invitat  profesionisti din lumea designului, artelor si a mass-media, pentru a premia castigatorii concursului european de arte aplicate Young Creative Chevrolet 2011.

Studentul Cristian Corduneanu, de la Universitatea Media din Bucuresti a obtinut locul trei la muzica, aducand numele Romanei pe podiumul Young Creative Chevrolet. Este primul an in care Romania are castigatori in finala europeana. Chevrolet Romania il felicita pe Cristian Corduneanu pentru reusita sa.

Studentilor de la muzica li s-a cerut sa creeze un cantec aniversar pentru Chevrolet, iar piesa castigatoare a fost compusa de un trio din cadrul Universitatii IED Roma din Italia. Sven Schäferkord, membrul al jurului de muzica, a descris cantecul drept „o melodie moderna si vesela, bine structurata, care are, de asemenea, ca subiect aniversarea centenarului Chevrolet, dupa cum a fost specificat in indicatii.”

In aceeasi nota cu tema serii, binecunoscuti inovatori in domeniul artelor aplicate au vorbit despre viitorul designului. Chevrolet Europe a fost gazda gazda unor experti de top in domeniul designului si filmului, Neville Brody, Wayne Hemingway si Lucy Walker.

Neville Brody este designer, tipograf, director artistic si responsabil pentru strategia marcii, renumit la nivel international. Inca de la inceputul carierei sale, cand era director artistic al revistei The Face, pana la titulaturile sale curente, director al Research Studios, președinte al consiliului director al D&AD si decan al Departamentului de comunicare vizuala al Royal College of Art (Londra), printre altele, Brody a fost in mod constant o personalitate recunoscuta in domeniul designului. Spre sfarsitul anului va fi lansata o carte care sarbatoreste 20 de ani de la aparitia FUSE, revista sa de tipografie experimentala.

Wayne Hemingway schimba modul in care concepem designul urban, realizarile sale fiind variate, de la fondatorul companiei de moda urbana Red or Dead, la inovatorul in cladiri sociale. Hemingway Design este specializata in locuinte accesibile si cladiri sociale si a castigat premii pentru proiecte de mare anvergura in orase din Marea Britanie. Hemingway este cunoscut si pentru lucrarile publicate si crearea renumitului festival Vintage. Acesta este profesor la School of the Built Environment din cadrul Universitatii Northumbria.

Lucy Walker este producatoare de film documentar, nominalizata la Premiile Academiei Britanice si locuiește in Los Angeles. A fost apreciata pentru filme precum: Devil's Playground (2002), Blindsight (2006), Waste Land (2010) si Countdown to Zero (2010).

Printre invitatii de seama ai serii, s-au numarat si castigatorii editiei de anul acesta a concursului Young Creative Chevrolet.

La sfarsitul anului trecut, Chevrolet lansa o provocare pentru studenti la arte aplicate din 22 de tari europene: acceea de a ajuta echipa Chevrolet la sarbatorirea centenarului in 2011.

Au fost inscrise un numar record de 552 de proiecte, trimise de catre 155 de scoli, la categoriile design vestimentar, muzica, fotografie, video si arte vizuale.

Chevrolet Europe a creat Young Creative Chevrolet in 2007 pentru a sustine tinere talente si pentru a crea o platforma de comunicare intre studentii europeni la diverse arte.

Castigatorii si finalistii au primit premiile personal de la presedintele si directorul executiv al Chevrolet Europe, Wayne Brannon si au  facut cunostinta si cu membrii juriului Young Creative Chevrolet European 2011, compus din nume binecunoscute in domeniul artelor si industriei de divertisment.

Publicul s-a bucurat si de prezenta a doi artisti binecunoscuti: Bluey Robinson si DJ T.

Bluey Robinson este unul dintre artistii cei mai interesanti aparuti pe scena muzicala de astazi. Avand o personalitate britanica distinctiva, insa si cu influente din Prince, Otis Redding, Jackson 5, Cee-Lo Green si Bruno Mars, cantaretul de 22 de ani este apreciat pentru talentul sau de a scrie si interpreta cantece. Robinson a devenit cunoscut alaturi de Labrinth, care scrie beat-uri, iar recent a interpretat melodii soul clasice pentru pasagerii metroului din Londra, Paris si New York. Cantecul sau „Showgirl” a atras in mod deosebit atentia, atat in versiunea originala cat si cea acustica.

Thomas Koch, pe numele de scena DJ T., este un reprezentant important al muzicii electronice si de club de peste 20 de ani. DJ desavarsit, producator, proprietar al unei case de discuri, administrator de club, publicist si jurnalist, DJ T. se axeaza momentan pe principala sa ocupatie, lansand al treilea LP, „Pleasure Principle”, așteptat cu nerabdare de catre public.

Pentru a sarbatori 100 de ani de Chevrolet in 2011, au fost prezentate modele din deceniile importante in istoria marcii, inclusiv un Corvette Stingray din 1964, considerat de catre multi istorici ai industriei auto ca fiind unul dintre cele mai atragatoare autovehicule din toate timpurile.

Alaturi de acesta, a fost prezentat in premiera europeana si prototipul aniversar Corvette Stingray, o interpretare futurista a primului model. Chevrolet ofera o viziune futurista asupra tehnologiei si designului prin intermediul prototipului pentru a 50-a aniversare, Corvette Stingray. Prototipul a fost proiectat in urma unei provocari lansate in interiorul companiei de a combina pentru design elemente clasice ale modelului Corvette cu functii surprinzatoare de inalta tehnologie, materiale moderne si un aspect nou uimitor. Autovehiculul este bine echipat, cu o capota in forma de scoica si portiera in forma de foarfeca, scaune ergonomice, camera video pentru marsarier cu vizibilitate imbunatațita pe timp de noapte, precum si sistem de propulsie hibrid de inalta performanta. Comenzile tactile interactive permit soferului sa personalizeze puterea si eficienta autovehiculului si sa imparta experienta cu prietenii sai prin intermediul camerei video si al sistemelor telemetrice avansate de la bord. O versiune a modelului apare ca personajul „Sideswipe” in filmele Transformers Razbunarea celor invinsi si Partea intunecata a lunii.

In cadrul acestei gale va fi expus si autovehiculul electric inovator cu functie de autonomie extinsa Chevrolet Volt. Acesta va fi disponibil pe piata europeana incepand cu luna noiembrie 2011.

In plus, designerii belgieni de la Quinze & Milan vor prezenta cateva din creatiile lor si un scurt metraj referitor la producerea modelului, o reinterpretare unica din punct de vedere creativ si tehnologic a modelului Orlando. Cei de la Quinze & Milan au creat un contrast interesant cu ajutorul spumei QM, specifica marcii, utilizata pentru anumite componente ale noului autovehicul de familie cu 7 locuri. Acest model avangardist va fi prezentat in cadrul festivalului de design Superbrands London Tent desfasurat la Londra in perioada 22-25 septembrie 2011.

IMAGINI:http://mediaassets.gmeuropearchive.info/viewcatalogue.php?catid=178043&lng=EN

VIDEO:http://media.chevroleteurope.tv/channel/most_recent/page/1/media/2011-09-22-Chevrolet-Design-Night.html

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2263 :: 22.12MB