No SSO cookie

Cele mai multe masini din America Latina sunt nesigure

voteaza
(0/ 0)
Cele mai multe masini din America Latina sunt nesigure
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Testele de impact arata ca cele mai multe dintre masinile vandute in America Latina sunt “morti pe roti”

 
 

Fundatia FIA a anuntat rezultatele primelor teste de impact efectuate vreodata de Latin NCAP, iar vestea nu este buna pentru cumparatori si producatori deopotriva.

De fapt, rezultatele crash testelor releva o realitate inspaimantatoare: cele mai multe dintre cele mai bune vandute masini  in pietele din America Latina ofera o protectie minima sau chiar deloc, pentru ocupantii lor.

Max Mosley, presedintele Global NCAP, a declarat: "Cele mai recente rezultate ale latin NCAP releva faptul ca cele mai populare masini din America de Sud sunt cu aproximativ 20 de ani in spatele nivelurilor de siguranta din Europa si America de Nord. Acest lucru nu poate fi acceptabil."
"Vrem să vedem standardele mondiale aplicate pentru toate masinile noi din intreaga lume si dorim ca cetatenii sa fie constienti de alegerea dintre viata si moarte atunci cand cumpara o masina noua” a adaugat Mosley.

Testele de impact frontal la 64 km/h au aratat ca cele mai multe dintre masinile care au fost testate au suferit de pe urma rigiditatii structurale, care, impreuna cu absenta airbag-urilor in cele mai multe dintre ele, au dus la acordarea unei singure stea de rating.

Acest tip de performanta este intr-adevar infricosatoare, mai ales in comparatie cu modelele vandute pe pietele europene si din America de Nord, care primest de obicei cinci stele, doar cateva primind doar patru stele.

In majoritatea tarilor din America Latină  nu exista reglemantari obligatorii de siguranta. siguranţă ţări sunt practic inexistente. Pana in 2014, in Argentina si Brazilia vor fi obligatorii airbagurile, lucru care, din pacate, este salutat ca un semn de progres.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (1)

scris de pistruiatamica

N-as vrea sa ma aflu intr-o astfel de masina in timpul impactului:(

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2475 :: 17.79MB