No SSO cookie

Cate masini de lux au inmatriculat romanii in 2012

voteaza
(5/ 1)
Cate masini de lux au inmatriculat romanii in 2012
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Anul 2012 a fost anul masinilor de lux in Romania. Inmatricularile au avut cresteri semnificative daca e sa vorbim de acest segment.

 
 

Poate va intrebati cate masini noi au fost inmatriculate pe piata locala anul trecut. Ei bine, situatia nu este una tocmai roz pentru producatori.

Conform statisticilor oferite de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare (DRPCIV), numarul de masini noi inmatriculate a scazut cu aproape 20%. Astfel ca au fost inmatriculate 66.500 de masini, inregistrandu-se cel mai scazut nivel din ultimii 12 ani.

Totusi, a crescut numarul de inmatriculari in cazul automobilelor de lux. Un model preferat de romani este Lamborghini Aventador. In 2012 au fost inmatriculate doua astfel de modele. Va reamintim ca pretul unui astfel de model este de 300.000 de euro.

In 2012 cea mai mare crestere a inregistrat-o Bentley. In 2011 a fost inmatriculata doar un singur model pe cand in anul 2012 au fost inmatriculate sapte modele Bentley noi. O crestere impresionanta pentru o piata ca Romania. Tocmai din acest motiv se va deschide primul showroom oficial al britanicilor. Si cei de la Porsche s-au bucurat de cresteri impresionante, aproximativ 60%, fiind inmatriculate aproape 190 de masini noi.

In concluzie vedem ca romanii sunt atrasi tot mai mult de marcile de lux, in special de modelele Porsche avand in vedere statisticile de mai sus. Ramane sa vedem ce se va intampla in 2013 si ce masini de lux isi vor mai cumpara romanii instariti.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2036 :: 20.93MB