No SSO cookie

Cadillac va lansa un nou crossover cu sapte locuri

voteaza
(0/ 0)
Cadillac va lansa un nou crossover cu sapte locuri
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cu ceva ani in urma, circulau zvonuri conform carora Cadillac va renunta la modelul Escalade si ca il va inlocui cu un nou crossover, bazat pe platforma de constructie Lambda.

 
 
 

Dezvoltarea acelui model ar fi fost, la acea vreme, motivata de inceputul crizei financiare si de o crestere rapida a preturilor petrolului la nivel global. Lucrul la noul model Cadillac incepuse chiar, dar apoi GM a intrat in procedura de faliment si totul a fost oprit.

 

In prezent, GM a iesit din faliment iar starea sa financiara este mult mai buna. Atat de buna, incat grupul american a decis sa lanseze atat o noua generatie Escalade, cat si noul crossover.

 

Acest lucru inseamna ca gama de SUV-uri Cadillac va include 3 modele: actualul SRX, noul crossover cu sapte locuri pe platforma Lambda si noua generatie Escalade.

 

In ceea ce priveste pozitionarea in gama de preturi, SRX porneste in SUA de la 34.430 dolari, iar Escalade de la 63.130 dolari, fiind deci suficient loc in segmentul 50-60.000 de dolari pentru noul model.

 

Utilizand platforma Lambda, noul crossover Cadillac va putea fi oferit fie cu tractiune, fie cu tractiune integrala, in timp ce sub capota va putea avea fie un motor cu patru cilindri supraalimentat prin turbina, fie un V6 de mare cilindree.

 

In ceea ce priveste designul exterior, GM va umbla cu siguranta la dulapul cu piese din portofoliul sau de modele, “imbracand” noul model cu sapte locuri cu elemente preluate de la celelalte vehicule ale sale bazate pe Lambda: Chevrolet Traverse, Buick Enclave, GMC Acadia.

 

Iar acum acest lucru nu presupune foarte multa munca de cercetare-dezvoltare, este posibil ca noul model sa isi faca aparitia mai devreme decat credem.

 

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1371 :: 17.79MB