No SSO cookie

BMW Z4 GTE in American LeMans Series

voteaza
(0/ 0)
BMW Z4 GTE in American LeMans Series
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Circuitul stradal din Long Beach (California, SUA) continua sa fie terenul favorit pentru BMW Team RLL.

 
 

In doar a doua cursa pentru noul BMW Z4 GTE, echipa a reusit sa se impuna in plutonul foarte competitiv al categoriei GT datorita unor strategii excelente de-a lungul primei ore din cele doua cât a durat intrecerea de pe circuitul stradal lung de 1,968 mile (3,167 km).

De-a lungul ultimilor cinci ani, BMW Team RLL a reusit sa incheie cursa de la Long Beach cu cel putin o masina pe podium, printre care si o victorie (si un pole position) in 2011. Gratie acestui succes, BMW se afla la egalitate cu Chevrolet in clasamentul constructorilor din categoria GT. Aceasta victorie a fost si prima pentru noul parteneriat dintre BMW si Michelin. Martin s-a aflat in cockpitul masinii #55 la start si a pornit de pe pozitia a patra. Un tête-à-queue in turul al doilea l-a retrogradat la coada clasamentului, dar prima dintre cele trei neutralizari lungi din prima ora a cursei a permis echipajului cu numarul de concurs 55 sa intoarca soarta in favoarea sa. Martin a intrat la standuri dupa 25 de minute, in turul 16, moment in care la volan a trecut Auberlen, beneficiar al unei masini cu rezervorul plin si pneuri Michelin noi. De-a lungul celei de-a doua neutralizari lungi, Auberlen a efectuat doua pit stopuri, dar numai pentru realimentare cu benzina.

La reluarea cursei, cu 44 de minute inainte de expirarea timpului, strategia veteranului american a fost de a nu mai reveni la standuri pâna la final. O a treia neutralizare, de-a lungul careia intregul pluton a efectuat pit stop, a permis o evolutie mai relaxata, prin care consumul de combustibil sa fie redus, iar Auberlen a urcat pe locul al doilea la reluarea intrecerii, când cronometrul consemnase trecerea primei ore. In turul 66, cu 15 minute ramase din competitie, Auberlen a trecut in fruntea categorie GT si a obtinut prima victorie personala la Long Beach.

#56 BMW Z4 GTE a avut o cursa la fel de interesanta. Hand a fost in cockpit la start, pornind de pe pozitia a saptea a grilei modelelor GT. El a efectuat pit stop pe parcursul celei de-a treia neutralizari, când i-a predat locul lui Müller, care se afla pe pozitia a treia in momentul in care s-a reluat intrecerea. O ofensiva sustinuta de-a lungul celei de-a doua ore i-a permis sa preia locul al doilea când mai erau doua tururi si sa ofere prima dubla pentru BMW Team RLL dupa cursa de 12 ore de la Sebring (SUA), in 2011.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): "Felicitari celor de la BMW Team RLL pentru aceasta performanta senzationala. Mereu am avut convingerea ca BMW Z4 GTE va fi un model de succes in ALMS. Totusi, nici cei mai optimisti nu ar fi prezis o dubla in doar a doua aparitie a masinii in curse. Rezultatul de la Long Beach demonstreaza cât de bine au lucrat echipa de dezvoltare de la München, dar si cea BMW Team RLL. Strategia noastra de la Long Beach a fost perfecta, iar cei patru piloti au transformat-o intr-un rezultat deosebit."

Victoria de pe Long Beach vine la numai o saptamâna dupa primul triumf in Europa, unde BMW Z4 GTE câstiga cursa de debut in VLN, Campionatul de Anduranta de pe Nürburgring. Acolo, echipajul  Dirk Müller (Germania), Jörg Müller (Germania) si Augusto Farfus (Brazilia) incheia pe prima pozitie, in timp ce Claudia Hürtgen (Germania), Jens Klingmann (Germania) si Martin Tomczyk (Germania) terminau pe locul al treilea.

Bobby Rahal (Team Principal BMW Team RLL): "Este o performanta foarte buna. Masina #55 a reusit o strategie excelenta. Am urmat tactici diferite si in final am adus ambele masini in fata concurentei, astfel ca BMW Z4 GTE intra in cartea de istorie gratie dublei din ceea ce a fost doar a doua cursa. Am reusit sa rulam mai mult de un interval cu un set de pneuri Michelin, iar acest lucru a fost crucial pentru ca strategia noastra sa functioneze. Nimic nu se compara cu o victorie la Long Beach. Sebring este pe locul I, dar Long Beach nu este cu mult in urma in preferintele mele."

Bill Auberlen (#55 BMW Z4 GTE): "Astazi, BMW Z4 GTE m-a dus in vârful clasamentului de la Long Beach si acest lucru este ceva ce am incercat de mult. Strategia deosebita a echipei si pneurile Michelin au facut ca pilotajul sa fie o placerea de-a lungul intregii zile."

Maxime Martin (#55 BMW Z4 GTE): "Am facut o mica eroare la inceput, dar cine ar fi crezut ca va fi momentul in care Jay (O’Connell) si Bruno (Couprie) vor veni cu o strategie excelenta. Astazi a fost o zi fantastica pentru Bill si BMW."

Dirk Müller (#56 BMW Z4 GTE): "Felicitari lui Bill pentru prima lui victorie la Long Beach. La final, Bobby imi dicta in legatura radio sa fortez, dar sa fiu sigur ca aduc masina la sosire. Nu a fost usor cu Dominik (Farnbacher), dar, fiind colegi de multa vreme, stiam ca va fi corect in tot ce face. Sunt incântat pentru intreaga familie BMW Team RLL."

Joey Hand (#56 BMW Z4 GTE): "Dupa ce am calificat masina pe locul al saptelea, nu am fost prea incântat, dar am spus echipei ca eu cred in victorie. Nu a fost succesul nostru astazi, dar nu pot sa nu ma bucur pentru Bill care a reusit prima lui victorie pe teren propriu. Dirk a facut o treaba excelenta si a adus masina pe locul al doilea."

Etapa a treia din sezonul 2013 al American Le Mans Series va fi gazduita de "Laguna Seca Raceway" din Monterey (SUA), la 11 mai, si va fi o cursa de patru ore.

Clasamentul constructorilor, categoria GT

1. Corvette Racing 34p; 2. BMW Team RLL 34p; 3. SRT Motorsports 25p.

Clasamentul pilotilor, categoria GT

1. Oliver Gavin, Tommy Milner 34p; 2. Bill Auberlen, Maxime Martin 34p; 3. Dominik Farnbacher, Marc Goossens 25p; 4. Joey Hand, Dirk Müller 24p; 5. Richard Westbrook 24p.

Calendarul ALMS 2013

16 martie - Mobil 1 12 Hours of Sebring (12h); 20 aprilie - American Le Mans Series at Long Beach (2h); 11 mai - American Le Mans Monterey (4h); 6 iulie - American Le Mans Northeast Grand Prix (2h 45'); 21 iulie - Grand Prix of Mosport (2h 45'); 11 august - Road Race Showcase (2h 45'); 31 august - Grand Prix of Baltimore (2h); 21 septembrie - Circuit of the Americas (2h 45'); 5 octombrie - ALMS at VIR (2h 45'); 19 octombrie - Petit Le Mans (1.000 mile sau 10h).

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3319 :: 17.8MB