No SSO cookie

BMW Team RLL, pe podium

voteaza
(0/ 0)
BMW Team RLL, pe podium
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW Team RLL se impune in cursa de 12 ore de la Sebring, la categoria GT, pentru al doilea an consecutiv.

 
 

BMW Team RLL a avut un start excelent in sezonul 2012 din American Le Mans Series. La cea de-a 60-a editie a cursei de 12 ore de la Sebring (SUA), modelul BMW M3 GT #56 a obtinut victoria la categoria GT dupa ce a parcurs 307 tururi pe "Sebring International Raceway" si dupa un final dramatic al intrecerii. Pe parcursul unui maraton palpitant, Dirk Muller (Germania), Joey Hand (SUA) si Jonathan Summerton (SUA) au fost cei care au ocupat cockpitul masinii.

Anul trecut, Muller si Hand (alaturi de Andy Priaulx) au trecut linia de sosire in calitate de invingatori ai etapei de deschidere a sezonului, tot cu un model BMW M3 GT. Cei doi urmau sa aiba o prestatie excelenta pe decursul intregului sezon 2011 si aveau sa adjudece toate titlurile – pentru piloti, constructori si echipe. BMW Team RLL, cu celebrul entertainer David Letterman ca proprietar,  ajungea la al doilea an consecutiv de dominatie ALMS.

Cea de-a doua masina BMW M3 GT, # 155, a fost pilotata de Jorg Muller (Germania), Bill Auberlen (SUA) si Uwe Alzen (Germania). Cei trei au incheiat cursa, al carei platou de concurs a reunit masini inscrise in categoria GT din ALMS si la clasa GTE din Campionatul Mondial de Anduranta (WEC), pe locul al cincilea si au obtinut punctele aferente pozitiei a patra in ALMS, categoria GT.

Summerton a avut parte de un debut perfect in cursele destinate masinilor sport, reusind sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului. Datorita acestei victorii, numarul succeselor reusite pe Sebring ale unui BMW M3 la categoria GT a urcat la patru: 1997, 1998, 2011 si 2012. in clasamentul general, BMW a obtinut primul loc in 1975, cu BMW 3.0 CSL, precum si cu prototipul BMW V12 LMR in 1999. Aceasta victorie istorica, la cea de-a 60-a editie a cursei, reprezinta cadoul perfect pentru BMW M care, in 2012, aniverseaza 40 de ani de la infiintare.

Comparativ cu multi dintre concurenti, pilotii BMW au reusit sa se fereasca de orice problema in prima jumatate a cursei. Masinile BMW M3 GT le-au permis sa inregistreze timpi constanti pe turul de circuit, astfel ca s-au mentinut in grupul celor din frunte. Pe masura ce intrecerea a intrat in a doua jumatate, un duel captivant intre BMW Team RLL si cele doua Chevrolet Corvette au tinut fanii cu rasuflarea taiata, cele patru masini fiind separate de cateva secunde timp de mai mult ore. Cele 11 neutralizari ale cursei au pastrat compact plutonul categoriei GT pana in partea finala a competitiei. Pilotii BMW au reusit sa-si asigure cea de-a doua victorie consecutiva la Sebring abia in ultimele momente ale intrecerii. Atat Hand, cat si Jorg Muller au fost victime ale unor acrosaje in ultimele minute ale cursei. in timp ce Hand a reusit sa-si pastreze pozitia de lider in ciuda unei masini avariate serios, Jorg Muller a pierdut locul al treilea in clasamentul ALMS.

Etapa a doua din American Le Mans Series 2012 va avea loc la Long Beach (SUA), pe 14 aprilie.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1559 :: 17.78MB