No SSO cookie

BMW Seria 1: Cinci stele la testul de impact Euro NCAP

voteaza
(0/ 0)
BMW Seria 1: Cinci stele la testul de impact Euro NCAP
Noutati-auto · · 3 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noua generatie a modelului compact BMW Seria 1 obtine calificativul maxim la cel mai recent test european datorita protectiei excelente a pasagerilor.

 
 

Ajuns la cea de-a doua generatie, BMW Seria 1 este si de aceasta data punctul de reper al dinamicii condusului in segmentul modelelor compacte.

La numai cateva saptamani de la lansare, automobilul a primit recunoasterea oficiala a rolului de model pe care il are in privinta sigurantei. La cel mai recent test de impact Euro NCAP, noul BMW Seria 1 a realizat calificativul maxim de cinci stele. Dupa analizarea tuturor datelor colectate de-a lungul procedurilor vaste de verificare, evaluatorii au confirmat in mod oficial ca noul model compact BMW furnizeaza o protectie remarcabila a pasagerilor intr-o gama de diferite tipuri de coliziuni. In plus, protectia pietonilor pe care o ofera automobilul si numeroasele dotari standard de siguranta au contribuit si ele la obtinerea calificativului bun. Printre altele, noul BMW Seria 1 poate fi echipat cu apel de urgenta extins, care include depistarea automata a pozitiei si identificarea severitatii accidentului - BMW Assist Advanced eCall. In urma cu un an, BMW a primit un premiu special Euro NCAP Advanced pentru serviciul BMW ConnectedDrive.

Actualul test de impact Euro NCAP determina riscul aparitiei leziunilor ca urmare a unei coliziuni cu impact frontal, respectiv lateral, precum si al asa-numitei coliziunii laterale cu un stalp. In toate situatiile, noul BMW Seria 1 a oferit conducatorului si pasagerilor o protectie extinsa la leziuni, indiferent de pozitia ocupata sau de inaltimea ocupantului. De asemenea, verdictul testului cu privire la siguranta copiilor a fost unul pozitiv. S-a spus ca BMW Seria 1 ofera o protectie excelenta atat la testele de impact frontal, cat si lateral. In combinatie cu sistemele de scaune pentru copii cu varsta de pana la trei ani, respectiv pana la un an si jumatate, manechinele de testare, care au senzori, au inregistrat o pozitie stabila si o miscare redusa a capului in momentul impactului.

La noul BMW Seria 1, protectia efectiva a ocupantilor este rezultatul unui concept integrat de siguranta. Acesta include o celula a pasagerilor extrem de rigida torsional, dar si zone de deformare foarte mari si structuri de sustinere bine definite care absorb si disipeaza fortele care apar in cazul producerii unui accident. Noul BMW Seria 1 este echipat standard cu airbaguri frontale, airbaguri laterale integrate in spatare, airbaguri pentru cap la locurile din fata si din spate, centuri de siguranta cu trei puncte de prindere la toate locurile, limitatoare ale fortei centurilor si pretensionare la locurile din fata si sisteme de prindere ISOFIX pentru scaunele de copii la locurile din spate. De asemenea, automobilul dispune de sistem de control al stabilitatii DSC (Dynamic Stability Control) si anvelope runflat cu indicator de presiune.

Testul de impact Euro NCAP acorda o importanta deosebita protectiei pietonilor, iar acest aspect a fost optimizat la partea frontala a noului BMW Seria 1 prin elemente ale caroseriei modelate selectiv cu structuri elastice. Evaluatorii au acordat punctaj maxim in special pentru designul barei fata, precum si pentru al acelor elemente din structura frontala care sunt relevante in cazul producerii unei coliziuni - pentru leziunile la cap pe care le pot provoca unor copii.

Euro NCAP (New Car Assessment Programme / Programul de Evaluare a Automobilelor Noi) este recunoscut in Europa de guverne, cluburi auto si organizatii ale consumatorilor ca punct de referinta al sigurantei automobilului in caz de accident. Prin realizarea acestui calificativ maxim, BMW Seria 1 repeta rezultatul predecesorului sau, care a primit cinci stele in 2004. De atunci, cerintele Euro NCAP au devenit tot mai stricte, mai ales dupa introducerea unui criteriu suplimentar de testare. De la extinderea programului de verificare in 2009, toate modelele BMW care au fost supuse testului de impact Euro NCAP au obtinut calificativul maxim. Urmand exemplul BMW X1, BMW Seria 5 si BMW X3, noul BMW Seria 1 este cel de-al patrulea model al marcii care obtine un calificativ de cinci stele din testul revizuit, care acum este mult mai pretentios.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (3)

scris de carmenflorin

o masina sigura care isi merita stelele

scris de sims

bravo lor, o masina sigura

scris de cameluss

super tare BMW daca a realizat 5 stele la testul de impact ,,dovada unei masini puternice

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2682 :: 17.8MB