No SSO cookie

Prima ediţie specială BMW M4: DTM Champion Edition

voteaza
(0/ 0)
Prima ediţie specială BMW M4: DTM Champion Edition
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW M GmbH lansează BMW M4 DTM Champion Edition, iar Marco Wittmann acceptă un parteneriat pe termen lung cu BMW şi primeşte un test în Formula 1

 
 

BMW M4 transferă tehnologia specifică motorsportului de pe circuit pe şosea, iar modelul a cărei lansare s-a făcut în luna mai a acestui an beneficiază acum de o ediţie specială, marcând titlul obţinut de Marco Wittman după un sezon excepţional în DTM.

Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, a anunţat la finala stagiunii că Wittmann va continua să facă parte din familia BMW şi în sezoanele următoare. În seara ce a urmat ultimei curse a sezonului, Wittmann a avut parte şi de alte surprize plăcute: BMW M GmbH a lansat BMW M4 DTM Champion Edition în onoarea sa. De asemenea, BMW Motorsport îi oferă lui Wittmann şansa de a-şi îndeplini un vis din copilărie, astfel că va efectua un test în Formula 1, alături de Scuderia Toro Rosso.

Ediţia limitată are numai 23 de exemplare, evocând numărul maşinii victorioase a lui Marco Wittman. Modelul este disponibil exclusiv în culoarea Alb Alpin şi beneficiază de o serie de caracteristici de design inspirate de maşina de curse a lui Wittman. Toate aceste elemente sunt realizate de BMW Individual Manufaktur, divizia speicală BMW M GmbH responsabilă cu personalizarea modelelor BMW la cererea specială a clienţilor mărcii.

La exterior, elementele distinctive ale modelului sunt capota şi portbagajul în negru mat pe care sunt trasate liniile colorate, în designul modelului de curse, acoperişul din fibră de carbon şi liniile laterale negre. Grila radiatorului este încadrată de o linie portocalie, pe uşi este inscripţionat „23”, numărul maşinii lui Marco Wittman în campionat. Pe geamurile laterale apare steagul Germaniei alături de indicativul pilotului, „WIT”, şi „DTM Champion 2014”.

Alte elemente speciale sunt jantele negru mat de 19”, construite din aliaj uşor, spoilerul faţă negru, precum şi flapsuri faţă, carcase oglinzi, spoiler spate şi difuzor din carbon, toate din colecţia de accesorii BMW M Performance.

La interior modelul se remarcă prin inserţiile din carbon marcate de semnătura lui Wittman, şi inscripţionarea „DTM Champion 2014” şi numerotarea modelului din cadrul ediţiei speciale. Alte elemente exclusive sunt volanul acoperit cu piele alcantara şi marcajul „orei 12”, precum şi schimbătorul de viteze şi frâna de mână tot în design cu piele alcantara combinată cu fibră de carbon.

Performanţa motorului de şase cilndri în linie M Twin Power Turbo care dezvoltă nu mai puţin de 431 CP este completată de cutia automată M cu dublu-ambreiaj şi Drivelogic, frânele M carbon-ceramice şi pachetul M Driver Package.

Pentru cei 23 cumpărătorii ai acestei ediţii speciale mai este pregătită o supriză specială. Aceştia vor beneficia de un curs de pilotaj coordonat de Marko Wittman pe circuitul unde s-au făcut testele de dezvoltare ale noului BMW M4, şi anume legendara buclă Nordschleife de la Nürburgring  unde s-au efectuat miile de tururi, fiind considerat cel mai dificil circuit de curse din lume.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3201 :: 17.8MB