No SSO cookie

BMW M: al 15-lea sezon ca "Masina oficiala MotoGP"

voteaza
(0/ 0)
BMW M: al 15-lea sezon ca
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW M6 Gran Coupé va debuta ca Safety Car in Qatar - Sezon aniversar cu numeroase momente importante.

 
 

Aniversarea unui parteneriat de succes - odata  cu prima etapa  din sezonul 2013 al Campionatului Mondial MotoGP, Grand Prix-ul Qatarului, BMW M va incepe cel de-al 15-lea an ca "Masina  Oficiala  MotoGP". Marca BMW este implicata  in MotoGP cu incepere din 1999 si a fost furnizor al Safety Cars oficiale.

Primul din numeroasele momente importante ce vor avea loc de-a lungul acestui an aniversar va fi prilejuit de aceasta  etapa  gazduita  de "Losail International Circuit" din Qatar: prima aparitie publica  pentru BMW M6 Gran Coupé.

In acest sezon, BMW M6 Gran Coupé va extinde flota Safety Car care va fi prezenta  in Campionatul Mondial MotoGP. Noul model combina  performantele remarcabile cu design si eleganta luxoasa . Cel mai nou model realizat de BMW M GmbH este propulsat de un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvolta  412 kW/560 CP. Aceasta  putere permite ca BMW M6 Gran Coupé sa  accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4,2 secunde. Ala turi de performantele motorului, tehnologia sasiului, proprieta tile aerodinamice, echilibrul de mase si centrul de greutate optimizat prin utilizarea unor componente precum acoperisul CFRP (plastic ranforsat cu fibra  de carbon), poarta  toate amprenta specifica  M. Versiunea Safety Car a BMW M6 Gran Coupé a fost modificata  special pentru a fi folosita  ca masina  de securitate pe circuit.

In total, flota de masini oficiale MotoGP pentru sezonul 2013 cuprinde alte cinci modele BMW M si M Performance. Pe langa  BMW M6 Gran Coupé, rolul de Safety Car va fi indeplinit si de BMW M6 Coupé si BMW M5. Comisarul de securitate va parcurge circuitul cu un BMW M3 Coupé, in timp ce doua  BMW M550d xDrive Touring vor fi utilizate ca masini medicale. De asemenea, BMW Motorrad va furniza doua  motociclete BMW HP4 care vor avea rol de Safety Bike. Mai multe informatii despre flota Safety Car 2013 puteti ga si online la www.bmw-m-safetycar.com.

"Suntem incantati ca  parteneriatul nostru cu MotoGP incepe cel de-al 15-lea sezon", a declarat Thomas Schemera, director de vanza ri si marketing la BMW M GmbH. "Acest lucru dovedeste ca  Dorna Sports ne priveste ca un partener de incredere atunci cand este vorba de desfa surarea in siguranta  a antrenamentelor, califica rilor si curselor in elita motociclismului - chiar si in cele mai dificile conditii meteo. In schimb, MotoGP reprezinta  platforma perfecta  pentru noi. Competitia ne permite sa  ne prezenta m automobilele foarte performante unui public-tinta  care consta  din pasionati ai motorsportului si care impa rta sesc pasiunea noastra  pentru masini sport dinamice si inovatoare - iar acest lucru are loc in lumea intreaga . Suntem deosebiti de mandri sa  avem posibilitatea de a utiliza acest coupé de lux si foarte performant, BMW M6 Gran Coupé, ca Safety Car in sezonul 2013."

Implicarea BMW M GmbH in MotoGP nu este limitata  doar la flota Safety Car, ci cuprinde si numeroase campanii de vanza ri si marketing in ambianta Grand Prix-urilor. Zona de ospitalitate BMW M din paddock va expune automobile MINI, BMW si BMW M. Vizitatorii vor primi informatii detaliate despre Grand Prix-uri, piloti si echipe. Un program VIP exclusiv completeaza  oferta din BMW M Hospitality. La BMW M MotoGP Experience, invitatii petrec intregul week-end de cursa  in sectorul VIP, astfel ca  pot descoperi ce se petrece in spatele cortinei  MotoGP. Printre punctele de interes ale acestui pachet sunt vizitele in garaj cu Loris Capirossi (Italia) - fost campion mondial si actual expert BMW M MotoGP -, intalniri cu actuali piloti din campionat si ture de circuit cu un BMW M Safety Car.

Anul acestea este unul aniversar si pentru BMW M Award. Cu incepere din 2003, acest premiu este acordat la finalul unui sezon MotoGP pilotului cu cele mai bune performante generale in califica ri. Printre cei mai recenti castiga tori care au primit un automobil BMW M pentru realiza rile lor s-au numa rat Valentino Rossi (Italia), Casey Stoner (Australia), Jorge Lorenzo (Spania) si Nicky Hayden (SUA). Pentru a marca cea de-a zecea aniversare a BMW M Award, pilotul cu cele mai bune performante in califica rile din acest an va avea parte de o recompensa  speciala  - modelul BMW M oferit ca premiu nu va fi dezva luit pana  la startul Grand Prix-ului Spaniei de la Jerez, la inceputul lunii mai.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2312 :: 17.79MB