No SSO cookie

BMW la Salonul Auto de la Paris 2010

voteaza
(0/ 0)
BMW la Salonul Auto de la Paris 2010
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Iata pe larg, si in detaliu, la ce va puteti astepta sa vedeti la standul BMW de la Salonul Auto Paris 2010, unde nemtii vor oferi delicatese bavareze pe teritoriu francez.

 
 
Estetica si eficienta remarcabila sunt principalele puncte de atractie ale celei mai noi game de modele a producatorului de automobile premium BMW. Prin noile modele si prototipuri pe care le prezinta in cadrul editiei 2010 a Salonului Auto de la Paris - Mondial de l’Automobile -, BMW arata evolutia strategiei de dezvoltare marcata de aceste doua atribute. Automobilele, care starnesc emotie prin design si combina performantele exceptionale cu economia combustibilului si nivelul emisiilor ce sunt de neegalat, ofera placerea condusului atat de specifica pentru BMW, dar asigura si o crestere profitabila a companiei pe pietele aflate in expansiune pentru o dezvoltare durabila.

Cel mai recent rezultat al ofensivei declansate de actuala gama de modele a marcii este noul BMW X3, a carui premiera mondiala figureaza printre punctele de atractie ale editiei 2010 a Salonului Auto de la Paris. Noua generatie a primului Sports Activity Vehicle din acest segment de piata continua succesul predecesorului care a inregistrat la nivel mondial vanzari de peste 600.000 de unitati. Noul BMW X3 intra in scena cu un design sportiv si elegant, precum si cu cel mai ofertant interior si cea mai mare versatilitate din clasa lui. Acestea duc la consolidarea pozitiei de lider in ceea ce priveste agilitatea, ofera caracteristici imbunatatite de confort si, datorita masurilor BMW EfficientDynamics, furnizeaza cele mai bune date de consum si emisii din segment.

In cadrul Salonului Auto de la Paris 2010, pasiunea pentru estetica si dinamism a marcii BMW este sustinuta de premiera mondiala a unui prototip pentru un automobil de lux, cu 2+2 locuri. BMW Concept Seria 6 Coupé simbolizeaza o noua definitie a placerii condusului sportiv care pastreaza caracterul exclusiv al marcii. Prin prezentarea caracteristicilor specifice unui model BMW coupé clasic, acest prototip continua o traditie inceputa acum mai bine de 70 de ani. in acelasi timp noul model respecta actualul limbaj de design al marcii, conceptul poarta linii armonioase cursive care au ca principala sursa de inspiratie curgerea apei.

Pentru BMW Seria 5 Sedan si BMW Seria 5 Touring, modele care se bucura deja de un success deosebit, vor fi prezentate versiuni noi de motorizare si, in premiera, sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive. in plus, va avea loc si premiera mondiala a pachetului M Sport, disponibil la versiunile Sedan si Touring ale gamei BMW Seria 5.Tractiunea integrala xDrive va completa si oferta BMW Seria 5 Gran Turismo: in viitor, sistemul va fi disponibil in combinatie cu toate variantele de motorizare, pe benzina si diesel, ale acestui model.

Cu cel mai nou model din portofoliul sau, BMW ofera, in fiecare segment, automobile care furnizeaza o combinatie fara egal intre placerea condusului si economia de combustibil. Acest statut unic se datoreaza atat strategiei BMW EfficientDynamics, cat si marii diversitati de concepte pentru mobilitate in viitor. Construit pentru o calatorie fara nici un fel de emisii CO2 este BMW Concept ActiveE care va avea debutul francez in cadrul Salonului Auto de la Paris 2010. Acest prototip, bazat pe BMW Seria 1 Coupé, dispune de transmisie integral electrica, precum si de o tehnologie inovatoare pentru stocarea curentului, care permite o autonomie de aproximativ 240 kilometri (150 mile) pentru a face automobilul deosebit de atractiv in utilizarea zilnica.

Viziune fascinanta: BMW Concept Seria 6 Coupe.

Placerea condusului sportiv si exclusivitatea unui automobil premium cu 2+2 locuri sunt intruchipate de BMW Concept Seria 6 Coupé. Acest prototip, dezvaluit in premiera la Salonului Auto de la Paris 2010, subliniaza traditia unica a marcii de a construi modele coupé sportive si elegante. Modelul de serie este asteptat sa debuteze si in Romania in a doua parte a anului viitor.

BMW Concept Seria 6 Coupé exprima sportivitatea suprema care deriva din experienta fara egal in privinta motoarelor si a sasiului, prin designul elegant si autentic. Modelul dezvaluie indiciile clasice de stil ale unui model BMW coupé - capota prelungita, consolele fata scurte, habitaclul mult dus in spate, ampatamentul lung si silueta discreta cu linia acoperisului ce curge dinamic. Liniile de baza ale caroseriei se extind pe toata lungimea prototipului, in timp ce diferitele sectiuni se contopesc intr-un tot unitar.

Liniile definite cu precizie formeaza structura suprafetelor caroseriei, urmarind alternanta contururilor concave cu cele convexe. Contrapunctul dintre linii si suprafete confera prototipului BMW Concept Seria 6 Coupé o aura sportiva cat se poate de fireasca. Aceasta intersectare de linii si forme sculptate este inspirata de miscarea valurilor pe suprafata marii in bataia vantului si de fluxul si refluxul unei maree.

Inovatie pentru o siguranta sporita: farurile LED integrale cu functia de lumini adaptive.

Printre detaliile frapante pe care le propune acest prototip se afla si noua dezvoltare a farurilor care dispun de tehnologia LED. Farurile cu lumini integrale LED, prezentate in premiera la un model BMW, produc un fascicul foarte alb, care contribuie la iluminarea deosebit de intensa si exacta a suprafetei drumului. in plus, ele incorporeaza functionalitatea farurilor adaptive. Luminile pentru timp de zi, care iau forma unor inele LED, accentueaza si mai mult stilul partii frontale.

Stopurile prototipului BMW Concept Seria 6 Coupé - in forma clasica a literei L - realizeaza o conexiune vizuala intre partile laterale si spatele automobilului. in interiorul celor doua grupuri luminoase, benzile formate din lumini LED creeaza aspectul familiar marcii BMW pe timp de noapte, un efect sporit de unitatea luminoasa de forma literei L pozitionata jos. Semnalizatoarele de directie, stopul de pe hayon si lumina pentru frana sunt si ele echipate cu lumini LED.

Interiorul prototipului BMW Concept Seria 6 Coupé este definit de functionalitate, eleganta si exclusivism. in plus, conceptul orientat catre conducator, care este specific marcii BMW si reprezinta o emblema pentru modelele coupé sport, are o eleganta deosebita, in nota designului consolei centrale. Un alt aspect inovator este oferit de afisajul de control - portabil si cu diagonala de 10,2 toli (26 cm) - al sistemului iDrive, amplasat in zona centrala a panoului de instrumente. Prototipul beneficiaza si de head-up display identic cu cel din dotarea modelelor de serie BMW, ceea ce ii ofera o functionalitate care nu are rival la nivel mondial. Sonorizarea deosebita este garantata de sistemul hi-fi, care a fost conceput special pentru BMW Concept Seria 6 Coupé si care dispune de componente de inalta calitate create de compania daneza Bang & Olufsen.

Premiera mondiala la Paris: noul BMW X3.

in cadrul Salonului Auto de la Paris, unde are loc premiera mondiala, noul BMW X3 se prezinta ca succesor al unui veritabil top seller. Comparativ cu predecesorul, noul Sports Activity Vehicle furnizeaza mai multa agilitate, dar si mai mult confort. De plusul evident in ceea ce priveste spatiul interior si posibilitatile de stocare beneficiaza in special pasagerii din spate, dar se va resimti si asupra volumului oferit de portbagaj. Datorita capacitatii care se poate extinde de la 550 la 1.600 litri si modului in care se rabateaza bancheta - raport 40:20:40 -, noul BMW X3 ofera cel mai mare spatiu din segmentul sau.

Designul caroseriei noului BMW X3 denota eleganta urbana si agilitate robusta. Combinatia dintre partea frontala plata si spatele ridicat creeaza impresia unei arcuiri dinamice atunci cand automobilul este privit dintr-o parte, ceea ce subliniaza aptitudinile sportive ale modelului. Suprafetele convexe si cele concave sunt accentuate de liniile frapante - caroseria apare ca o sculptura modelata cu meticulozitate. Imaginea frontala a noului BMW X3, inclinata spre inainte, arata incredere si echilibru prin grila specifica BMW. Imaginea este intarita de farurile generoase, un scut cu aspect puternic si o capota cu sase linii de contur care converg spre grila radiatorului.

Conceptul de spatiu generos si versatil, materialele de calitate si suprafetele conturate in stilul marcii imprumuta interiorului o ambianta premium moderna si o functionalitate inteligenta. Pozitia ridicata a scaunelor inlesneste accesul si optimizeaza vederea asupra traficului de pe sosea. Atat in fata, cat si in spate, noul BMW X3 dispune de numeroase compartimente de stocare, sertare si suporturi de pahar, iar cele trei locuri din spate ofera un confort remarcabil pe distante lungi gratie spatiului extins la nivelul picioarelor si al sezutului, comparativ cu precedentul model.

BMW EfficientDynamics: tehnologia moderna de transmisie si functia Auto Start Stop combinate in premiera cu un motor cu sase cilindri dispusi in linie si o cutie de viteze automata cu opt trepte.

La lansarea sa, noul BMW X3 va oferi doua motoare revolutionare. Propulsorul diesel cu patru cilindri de la noul BMW X3 xDrive20d dezvolta o putere maxima de 135 kW/184 CP, astfel ca depaseste cu 5 kW nivelul predecesorului sau, in timp ce consumul mediu in ciclu EU a fost imbunatatit cu 14%, la 5,6 litri per 100 kilometri. Noul BMW X3 xDrive35i este echipat cu un motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, a carui putere maxima este de 225 kW/306 CP.

Noul BMW X3 xDrive35i vine echipat standard cu o cutie de viteze automata cu opt trepte. Aceasta optiune – unica in segment - este disponibila la BMW X3 xDrive20d ca alternativa la transmisia manuala cu sase trepte standard. in premiera, transmisia automata este combinata cu functia Auto Start Stop, care dezactiveaza automat motorul la stop sau la blocaje in trafic. Imediat ce pedala de frana este eliberata, motorul reporneste.

O noua dezvoltare a suspensiei, sistem xDrive optimizat, optional Drive Dynamic Control.

Noul BMW X3 este echipat standard cu sistemul de tractiune integrala permanent BMW xDrive. Datorita setarilor inovatoare, al caror obiectiv a fost imbunatatirea dinamicii, aceasta tehnologie inteligenta de transmisie integrala optimizeaza nu doar tractiunea, ci si comportamentul in viraje. La virarile bruste, un procentaj ridicat din cuplu este transferat catre puntea spate. Prin intermediul Performance Control - dotare optionala -, agilitatea noului BMW X3 poate fi imbunatatita o data in plus.

Tehnologia suspensiei de la noul BMW X3 este o dezvoltare complet noua. Combinatia dintre axul fata, cu dubla legatura arc-lonjeron, si cel spate, cu ansamblu multibrat, ofera conditia ideala pentru optimizarea in egala masura a agilitatii, cat si a confortului. Servodirectia electrica (EPS), care este prezenta in premiera la un model BMW X, are si ea o contributie semnificativa la comportamentul exact al automobilului. Disponibil optional, Variable Sports Steering, contribuie suplimentar la un comportament mai sportiv al directiei.

Dynamic Damping Control (Controlul Dinamic al Amortizoarelor), optional la nou BMW X3, dispune de amortizoare controlate electronic care se adapteaza atat la conditiile de drum, cat si la stilul de condus al celui de la volan. Conducatorul poate influenta programul de control al amortizoarelor prin utilizarea sistemului Dynamic Driving Contro. Aceasta functie, disponibila pentru prima data la un model BMW X3, ofera conducatorului posibilitatea de a alege unul din modurile NORMAL, SPORT si SPORT+, care pot fi selectate printr-un buton aflat pe consola centrala.

Sisteme unice de asistare a conducatorului de la BMW ConnectedDrive.

Gama sistemelor de asistare a conducerii pe care le ofera BMW ConnectedDrive nu are rival in aceasta clasa. Printre optiunile disponibile la noul BMW X3 se numara Head-Up Display, faruri reglabile (adaptive), High-Beam Assistant (asistare a fazei lungi), Cruise Control (tempomat) cu functie de franare (standard la BMW X3 xDrive35i) si camera de supraveghere cu Top View. Alte dotari optionale pentru noua gama BMW X3 sunt clima cu control automat cu doua zone, acoperis panoramic de sticla, sisteme audio performante, sistem de navigatie Professional cu stocare pe hard disc, operare automata a hayonului si carlig de tractiune cu cap pivotant electric. in plus, Salonul Auto de la Paris va consemna prezentarea pachetului M Sport pentru noul BMW X3, care va fi disponibil din 2011.

Motoare noi si sistemul xDrive aduc un plus de diversitate in gama BMW Seria 5.

Imediat dupa lansarea pe piata, noul BMW Seria 5 Touring isi face aparitia la editia 2010 a Salonului Auto de la Paris cu noi motorizari, gama fiind extinsa cu un al treilea propulsor pe benzina si cu alte doua versiuni diesel. Noul BMW 528i Touring este beneficiarul injectiei directe pe benzina High Precision Injection si al unei puteri de 190 kW/258 CP, in timp ce noul BMW 525d Touring este echipat cu un motor de 3,0 litri, cu sase cilindri dispusi in linie, care atinge un maximum de 150 kW/204 CP. Beneficiar al tehnologiei BMW TwinPower Turbo, motorul cu sase cilindri dispusi in linie de la BMW 535d Touring produce o putere de 220 kW/300 CP.

Suplimentar, doua variante ale modelului care beneficiaza de tractiunea integrala BMW xDrive au premiera mondiala la Paris:. BMW 535i xDrive Touring, puterea de 225 kW/306 CP, furnizata de motorul cu sase cilindri dispusi in linie cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection si VALVETRONIC si BMW 530d xDrive Touring - putere maxima 180 kW/245 CP. Ambele isi vor face debutul pe piata din Romania in primavara anului 2011.

Sistemul de tractiune integrala xDrive are parte de un debut spectaculos si la noua gama BMW Seria 5 Sedan; este disponibil la varful de gama inca de la lansare, fiind combinat, in premiera, cu un motor cu opt cilindri. La modelul BMW 550i xDrive Sedan, tehnologia de transmisie integrala permanenta si gestionata electronic este combinata cu motorul V8 ce dezvolta 300 kW/407 CP, echipat cu BMW TwinPower Turbo si injectie directa pe benzina, si cu cutia de viteze automata cu opt trepte.

Mai mult, in cadrul Salonului Auto de la Paris, BMW prezinta alte doua modele din segmentul Executive Sedan care sunt echipate cu tractiune integrala. Urmand exemplul celor doua versiuni Touring cu xDrive, sistemul inteligent de tractiune integrala este prezent la modelul BMW 535i xDrive Sedan si BMW 530d xDrive Sedan. Asemeni BMW Seria 5 Touring, cele doua modele vor fi disponibile din primavara anului 2011.

Pentru gama BMW Seria 5 Gran Turismo, gama modelelor cu tractiune integrala este si mai mare. Dupa BMW 550i xDrive Gran Turismo si BMW 530d xDrive Gran Turismo, alte doua modele cu motor cu sase cilindri vor putea fi echipate cu inteligentul sistem de tractiune integral: BMW 535i xDrive Gran Turismo si BMW 535d xDrive Gran Turismo.

Pe langa acestea, Salonul Auto de la Paris va consemna avanpremiera altor inovatii pe care BMW le-a dezvoltat pentru BMW Seria 5 Sedan si BMW Seria 5 Touring. Datorita functiei "deschidere hands-free a hayonului" ce face parte din filosofia de dezvoltare BMW ConnectedDrive, usurinta cu care se poate incarca automobilul a fost imbunatatita intr-o maniera unica. Ca parte a optiunii Comfort Access, aceasta permite ca deschiderea automata a hayonului sa fie activata prin miscarea piciorului, gest inregistrat de senzorii localizati in bara spate. in consecinta, atunci cand se transporta mai multe obiecte sau bagaje cu dimensiuni mari, clientul nu va mai trebui sa le lase din mana pentru a putea deschide manual hayonul. Functia "deschidere hands-free a hayonului" va fi disponibila pentru ambele modele cu incepere din toamna anului 2011.

Pentru o dinamica optima: gama de produse BMW M GmbH.

Toamna acestui an consemneaza o noua extindere a gamei de produse BMW M GmbH. Salonul Auto de la Paris va marca premiera componentelor nou dezvoltate din seria M Performance, disponibile in gama Original BMW Accessories, care ofera modelului BMW M3 o noua dimensiune de sportivitate.

Caracterul dinamic al noilor BMW Seria 5 Sedan si BMW Seria 5 Touring poate fi evidentiat de pachetul M Sport, conceput special pentru fiecare model. Un pachet M Sport pentru noul BMW X3 va putea fi si el admirat la editia 2010 a expozitiei pariziene, inainte de lansarea pe piata din luna noiembrie a acestui an. Gama de produse BMW Individual este si ea extinsa prin optiuni noi si atractive pentru BMW Seria 7 si BMW Seria 5.

BMW EfficientDynamics stabileste noi standarde si deschide noi perspective.

Strategia de dezvoltare BMW EfficientDynamics ofera o noua expresie a placerii condusului, atat de specifica marcii, impreuna cu modalitati noi de reducere a consumului de combustibil si a emisiilor. Cele mai noi rezultate si perspective pentru termen lung sunt prezentate la editia 2010 a Salonului Auto de la Paris. O data in plus, noile motoare deosebit de eficiente si tehnologiile pentru optimizarea sistemului de transmisie, cu obiectiv reducerea consumului, ne conving ca BMW este capabil sa ofere maximum de placerea a condusului si de eficienta in orice segment. Pionieratul prototipurilor face trimitere spre o noua etapa de mobilitate, fara emisii de CO2. BMW lucreaza pentru indeplinirea acestui obiectiv prin utilizarea hidrogenului ca sursa de energie, alaturi de angajamentul in derulare pentru dezvoltarea sistemelor de transmisie electrica, denumit „project i”.

Prezenta BMW EfficientDynamics ca dotare standard in intreg portofoliul de modele al marcii va face un nou pas prin lansarea pe piata a noului BMW X3. in premiera, functia Auto Start Stop este disponibila acum in combinatie cu un motor cu sase cilindri, iar clientii pot comanda aceasta optiune nu doar impreuna cu transmisia manuala cu sase trepte, ci si cu cea automata cu opt viteze. De asemenea, noua generatie a acestui Sports Activity Vehicle de succes este primul model BMW X care va dispune de servodirectie electromecanica.

Pentru acest sistem, asistarea puterii de directie este generata de un motor electric care este activat numai atunci cand operatiunea este necesara, ceea ce contribuie suplimentar la reducerea nivelului de energie consumata.

Cu incepere din toamna anului 2010, toate modelele din actuala gama BMW indeplinesc standardele EU5 cu privire la emisii. si, datorita tehnologiei BMW BluePerformance, numarul de modele care respecta deja normele EU6, care vor intra in vigoare in 2014, creste o data in plus. Noul BMW 530d Touring se alatura modelelor BMW 530d Sedan, BMW 320d Sedan si BMW 320d Touring, BMW 330d Sedan, BMW 730d si BMW 730Ld, devenind astfel cel de-al saptelea membru al gamei care indeplineste normele EU6.

Acum, tehnologia BMW ActiveHybrid este un pilon de baza in viitorul strategiei BMW EfficientDynamics. Prin modelele BMW ActiveHybrid 7 si BMW ActiveHybrid X6, automobile lansate in cursul acestui an, asistam la utilizarea unei conexiuni inteligente a unui motor cu combustie si a unui sistem de transmisie electrica care ofera performante dinamice si o reducere semnificativa a consumului si a emisiilor.

Electromobilitate in stil BMW: BMW Concept ActiveE.

Pe langa dezvoltarea viitoare a tehnologiei BMW ActiveHybrid, experienta BMW in domeniul transmisiei electrice se imbogateste si ea. BMW Concept ActiveE prezentat la Paris dezvaluie forma pe care o poate lua, in viziunea BMW, mobilitatea fara nici un fel de emisii CO2. Prototipul are la baza gama BMW Seria 1 Coupé si ofera patru locuri si un portbagaj cu o capacitate de 200 litri, dar furnizeaza agilitatea si placerea condusului care sunt emblematice pentru BMW, totul fara nici un fel de emisii prin teava de esapament. Motorul electric dezvoltat pentru BMW Concept ActiveE are o putere de 125 kW/170 CP si ofera un cuplu maxim de 250 Nm inca de la demaraj. Energia este furnizata de acumulatorii litiu-ion.

Pentru a acumula un plus de experienta in operarea practica a automobilelor electrice, BMW are deja in plan lansarea unui test intensiv, cu o flota de astfel de modele, in cursul anului viitor. Aceste automobile vor fi destinate utilizarii private in regim cotidian in diferite tari, printre care si Franta.

Ca urmare a proiectului-pilot cu flota de test compusa din modele MINI E, BMW Group isi urmeaza sistematic activitatea de cercetare si dezvoltare in domeniul mobilitatii electrice. Rezultatele obtinute din acest test vor fi directionate catre "project i", al carui obiectiv este dezvoltarea prototipului pentru Megacity Vehicle, vehicul care sa fie utilizat in marile aglomerari urbane. Acest concept complet cu motor electric este prevazut sa fie lansat in 2013.

BMW ConnectedDrive: conectivitatea sporeste placerea condusului.

Atunci cand este vorba de realizarea unei legaturi inteligente intre conducator, auomobil si lumea exterioara, BMW continua sa foloseasca solutii de pionierat. Sistemele de asistare a conducatorului si serviciile de mobilitate de la BMW ConnectedDrive optimizeaza confortul, utilizarea infotainment si siguranta atunci cand te afli la volan. Salonul Auto de la Paris va consemna prezentarea unor noi inovatii BMW ConnectedDrive care duc placerea condusului la un nivel superior.

Evenimentul parizian va insemna si lansarea unui nou telefon pentru bancheta gamei BMW Seria 7. Acesta beneficiaza de receptor fara fir, care este completat de hotspot WiFi, astfel ca furnizeaza acces online wireless pentru pasagerii care folosesc un notebook, Apple iPad sau alte dispozitive atunci cand se deplaseaza. Suplimentar, BMW prezinta si noua tehnologie pentru interfata Bluetooth, care a fost creata pentru sistemul de operare Apple iOS 4 si care permite integrarea noului Apple iPhone 4, alaturi de alte dispozitive.

Salonul Auto de la Paris va insemna si prezentarea functiei iPod Out, care optimizeaza operarea in automobil a diferitelor playere muzicale Apple. De asemenea, BMW va prezenta si tehnologii unice la nivel mondial pentru integrarea terminalelor smartphone BlackBerry. Printre altele, va fi posibila afisarea mesajelor e-mail, impreuna cu functia text-to-speech.

Gama de servicii Google disponibile in automobil a fost si ea extinsa. Spre exemplu, fotografiile unei destinatii introduse in sistemul de navigatie pot fi afisate pe monitorul de bord datorita serviciului Google Panoramio.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3255 :: 17.83MB