No SSO cookie

BMW Group Design a castigat patru premii de design red dot in 2013

voteaza
(0/ 0)
BMW Group Design a castigat patru premii de design red dot in 2013
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Juriul international a recunoscut calitatea excelenta a designului la BMW M6 Gran Coupé, BMW Seria 1, BMW Seria 3 Touring si BMW R 1200 GS.

 
 

BMW Group a adaugat un nou capitol la povestea de succes pe care o are la Premiile red dot, dupa ce BMW Group Design a cucerit patru dintre renumitele distinctii la nivel international "red dot award: product design 2013".

BMW M6 Gran Coupé, BMW Seria 1, BMW Seria 3 Touring si motocicleta BMW R 1200 GS au fost distinse cu premii red dot in categoria "Automobile si Transport", ca o recunoastere a calitatii deosebite a designului. Premiile vor fi decernate in cadrul galei red dot care va avea loc la Teatrul Aalto din Essen (Germania), la 1 iulie 2013. Lista invitatilor va cuprinde peste 1.200 de personalitati internationale din lumea industriei, a politicii si a media.

Premiile red dot au fost decernate prima data in 1955 si reprezinta una dintre cele mai prestigioase distinctii din lume in ceea ce priveste designul produselor. Juriul format din 37 de specialisti in design, recunoscuti la nivel international, au acordat premiile ca o recunoastere a realizarilor remarcabile in cele mai diverse domenii ale spiritului creativ. Iar competitia continua sa fie extrem de atractiva, o dovada fiind numarul total de inscrieri: 1.865 de designeri independenti si companii de specialitate din 54 de tari au participat la "red dot award: product design 2013". Per total, la cele 19 categorii au fost inscrise 4.662 de lucrari.

Patru dintre produsele inscrise de BMW Group Design au fost recompensate cu premii red dot pentru calitatea excelenta a designului. De exemplu, designul BMW M6 Gran Coupé intruchipeaza armonia exceptionala a sportivitatii si elegantei. Particularitatile de design M au fost influentate de detalii tehnice - nevoia pentru mai mult aer de racire, geometria sasiului, distributia maselor si aerodinamica -, ceea ce a deschis noi oportunitati pentru performantele BMW M6 Gran Coupé. Partea frontala a automobilului este dominata de prizele largi de aer, farurile LED adaptive - dotare standard - si grila M a radiatorului conceputa special pentru acest model. Din lateral, primul coupé cu patru usi din portofoliul BMW M GmbH se diferentiaza clar de BMW M6 Coupé. Linia joasa a acoperisului se pierde cursiv in spate, linia in forma de pana cuprinde manerele usilor, geamurile laterale se extind mult in montantii C - toate acestea accentueaza silueta prelungita dinamic. Foarte usor si deosebit de rezistent, materialul high-tech CFRP este utilizat la fabricarea acoperisului. Structura vizibila cu fibra de carbon atrage privirile, asa cum face si nisa dinamica de pe mijlocul acoperisului.

In varianta cu trei usi, BMW Seria 1 a reprezentat o propunere convingatoare prin proportiile sale puternice, specifice BMW. Aspectul distinctiv, evidentiat de liniile extinse dinamic, il deosebeste atat de rivalii din segmentul compact, cat si de varianta cu cinci usi a modelului Seria 1. Usile largi cu geamuri fara rama, designul "de sine statator" al geamurilor laterale - neafectat nici macar de montantii B - si aspectul liniei acoperisului, una foarte coborata, permit masinii sa faca o figura deopotriva sportiva si eleganta.

BMW Seria 3 Touring adauga variabilitatea si calitatile lifestyle la valorile de baza ale marcii. Silueta extinsa si luneta inclinata denota un sentiment de viteza chiar inainte ca automobilul sa se puna in miscare, in timp ce linia acoperisului, usor in coborare, si hayonul mare ofera un indiciu cu privire la versatilitatea interiorului. Asemenea versiunii BMW Seria 3 Sedan, partea frontala de la Touring reprezinta un exemplu consecvent al dezvoltarii designului, precum si al designului clar datorat stilului unitar al farurilor si al grilei radiatorului. Unul dintre aspectele remarcabile ale interiorului este tratarea "stratificata" a volumelor - impreuna cu orientarea catre conducator - specifica BMW -, interactiunea si compensarea diferitelor straturi ale arhitecturii habitaclului face ca toate functiile importante sa fie usor accesibile.

Noul BMW R 1200 GS pastreaza limbajul de design inconfundabil al marcii si se remarca prin statura off-road supla. Platforma de design specifica GS face ca noua versiune a celui mai popular enduro touring din lume sa fie un studiu de caz despre modalitatea in care stilul unei motociclete legendare sa fie dus la un nou nivel de perfectiune.

In ultimii ani, BMW Group s-a bucurat de un succes rasunator la Premiile red dot. In 2012, BMW a obtinut 11 distinctii, inclusiv doua premii speciale "best of the best" pentru casca BMW AirFlow2 si motocicleta Husqvarna Nuda 900 R. In 2011, BMW Seria 6 Cabriolet si BMW X3 au primit trofee, in timp ce BMW Seria 5 Touring a fost distins cu titlul "best of the best".

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.0881 :: 17.88MB